Відбулася чергова сесія Тячівської районної ради (фото)

2020-02-25 14:45:47
Сьогодні, 25.02.2020 р відбулося засідання двадцять шостої сесії Тячівської районної ради VII скликання, яке провів в.о. голови Тячівської районної ради Ігор Грабарь.

У сесії також взяли участь: в.о.голови Тячівської РДА Михайло Полажинець, керівники правоохоронних органів, управлінь та структурних підрозділів РДА, голови місцевих рад.  Із 42 депутатів районної ради на  черговій сесії районної ради зареєструвались 28 депутатів.
Насамперед головуючий представив присутнім у залі нового начальника Тячівського відділу поліції Василя Шимона та побажав йому успіхів при виконанні службових обов'язків. Також привітали колег, які відзначали дні народження.
Відтак головуючий Ігор Грабарь наголосив депутатам про обов'язкове подання е-декларацій до 1 квітні поточного року.   
Після чого було проголосовано за регламент та порядок денний засідання. Було прийнято рішення провести сесію у два пленарні засідання, відтак заплановані питання щодо обрання нового керівництва райради перенесено на потім.
Слід відмітити, що сесія пройшла продуктивно, багато питань депутатами приймалось злагоджено та одноголосно.  
Відтак прийняли два звернення:  до Кабінету Міністрів України  щодо незабезпеченості коштами виплат заробітних плат державним службовцям – працівникам органів виконавчої влади району та звернення до Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоров'я щодо перенесення термінів контрактування з НСЗУ. 
Після чого прийняли рішення про затвердження районних програм та внесення змін до діючих:
-Про внесення змін до  Програми виконання окремих заходів у сфері освіти з метою забезпечення спорів господарських правовідносин на 2018-2020 роки.
-Про внесення змін до  Програми   «Шкільний автобус» на 2019-2020 роки.
-Про внесення змін до  Програми   підтримки обдарованої спортивної молоді в Тячівському районі на 2018-2022 роки.
-Про внесення змін до  Програми   зміцнення навчально-матеріальної бази освітніх закладів на період 2016-2020 років.
-Про внесення змін до  Програми   розвитку та удосконалення організації харчування в закладах загальної середньої освіти Тячівського району на 2019-2020 роки.
-Про Програму зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я Тячівського району, які реформуються, на 2020 рік.
-Про Програму підтримки розвитку первинної ланки закладів системи охорони здоров'я Тячівського району на 2020 рік.    
- Про Програму підвищення ефективності виконання повноважень органами виконавчої влади щодо реалізації державної регіональної політики та впровадження реформ на 2020 рік.
Також депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за 2019 рік та внесли зміни до основного фінансового документу району на цей рік. Загалом, що ж стосується бюджету, то як було наголошено керівництвом району, на сьогодні багато викликів перед районом у зв'язку з реформуванням медицини та інших галузей. 
Саме тому потрібно спільно депутатському корпусу з  органами місцевого самоврядування здійснювати заходи щодо наповнюваності бюджету. Відтак як наголосив Михайло Полажинець з приводу цього найближчим часом буде проведено нараду в РДА.     
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 









Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00