Олексій Гетманенко провів робочу зустріч із представниками Програми «U-LEAD з Європою»

2020-02-26 11:45:25
Сьогодні, 25 лютого, в.о. голови облдержадміністрації Олексій Гетманенко зустрівся з заступником директора Програми «U-LEAD з Європою» Андреєм Хорватом та керівником її Закарпатського регіонального офісу Миколою Сюськом на їхнє прохання.

Слід зазначити, що експерти Програми брали активну участь у роботі робочої групи з розробки Перспективного плану створення ОТГ в Закарпатській області, проводили регулярні консультації з місцевими громадами, щоб врахувати побажання людей, пояснювали переваги реформи децентралізації.
Олексій Гетманенко подякував керівникам Програми за пророблене: «Нині ми перебуваємо на фінішній прямій щодо створення ОТГ в області. У Кабмін вже подано на затвердження остаточний варіант Перспективного плану, який передбачає створення на території краю 64 об’єднаних громад. 16 з них вже успішно працюють. Примітно, що мешканці цих громад змінюють свою свідомість щодо наповнення місцевих бюджетів, починають слідкувати хто які податки платить, продукують ідеї розвитку своїх ОТГ».
Посадовець також повідомив про Стратегію розвитку області, яка якісно відрізняється від попередніх аналогічних документів тим, що містить конкретний план заходів з її реалізації. Вони, у свою чергу, пов’язані з проектами, які фінансуються з Державного фонду регіонального розвитку.
Андрей Хорват познайомив керівника області з уже реалізованими фахівцями Програми «U-LEAD з Європою» проектами. Громади Закарпаття також брали участь у кількох з них. Гість зауважив, що, на жаль, Закарпаття втратило багато часу, коли у попередні роки штучно гальмувався процес децентралізації в області. Він наголосив, що створення ОТГ – не самоціль, об’єднання відбувається заради розвитку громад.
Відтак сторони детально обговорили процес децентралізації у нашому краї та можливі спільні напрямки роботи і проекти, які має змогу допомогти втілити Програма «U-LEAD з Європою».
Пресслужба ОДА
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00