В облдержадміністрації розглянули проблемні питання водного господарства та екології краю

2020-02-26 13:12:12
25 лютого, під головуванням в.о. голови ОДА Олексія Гетманенка відбулося засідання з питань роботи Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та проблемних питань, що потребують першочергового вирішення.
У засіданні взяли участь начальник Басейнового управління Олег Кисіль, директор департаменту екології та природних ресурсів Юрій Шпонтак, фахівці галузі.
Зазначалося, що Закарпаття – єдина область в Україні, чиї адміністративні кордони співпадають з межами річкового басейну. На утримання державного водогосподарського комплексу краю з держбюджету торік було виділено 51,3 млн. грн., що становить лише половину від потреби. Тож 91% коштів витрачається на зарплату працівникам (середня – 5,6 тис. грн.).
Учасники засідання детально обговорили проблеми оновлення і спорудження водозахисних споруд, розчистку русел річок, засмічення водойм та організацію системи утилізації твердих побутових відходів в області, моніторинг поверхневих вод та замулення водойм. Йшлося також про міжнародну діяльність БУВР Тиса та пропозиції щодо реалізації Регіональної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Тиса у Закарпатській області на 2013 – 2021 роки за рахунок коштів місцевих бюджетів.
– Спершу людям потрібно дати можливість цивілізовано утилізувати відходи, відтак переходити до штрафів і покарань за викидання непотребу, – наголосив Олексій Гетманенко.
Олег Кисіль повідомив про спільну акцію з угорськими водниками, яку планують провести найближчої суботи в сусідній країні. Під час акції кілька десятків закарпатських фахівців вирушать в Угорщину, де прибиратимуть непотріб на берегах спільної водної артерії.
За результатами обговорення керівник області дав відповідні доручення.
Пресслужба ОДА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00