1 мільярд 400 мільйонів гривень із держбюджету виділили на професійний розвиток вчителів

2020-02-26 13:14:19
1 мільярд 400 мільйонів гривень – стільки закладено у держсубвенції Нової української школи на професійний розвиток вчителів у 2020 році. 

Про це сьогодні сказала заступниця міністра освіти України Любомира Мандзій на зустрічі із освітянами області у м.Мукачево. У ній взяли участь  
заступниця голови Закарпатської ОДА Ольга Травіна, директор департаменту освіти і науки Ганна Сопкова та керівники органів управління освітою Закарпаття.
Також Любомира Мандзій говорила про впровадження Закону «Про повну загальну середню освіту». Окремо зупинилися на питаннях підвищення кваліфікації педагогічних працівників. В Україні починає діяти принцип – гроші «ходять» за вчителем. На одного вчителя виділено 888 гривень. Їх протягом року освітянин може використати на підвищення власної кваліфікації.  Які курси чи тренінги і де відвідувати – вчитель обирає самостійно. 
Мова йшла й про створення спроможних шкіл на Закарпатті. В Україні діє урядова програма «Спроможні школи для кращих результатів». Любомира Мандзій розказала про вимоги щодо оформлення проектів у рамках програми, своєчасної їх подачі спочатку до департаменту освіти і науки, а відтак Міністерству освіти і науки, де комісія затверджуватиме проекти.  
 
Учасники зазначили важливість таких зустрічей, коли питання, які їх хвилюють, можна поставити безпосередньо високопосадовцям і отримати на них кваліфіковані відповіді.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00