У Тячівському центрі зайнятості за круглим столом обговорювали можливості вирішення проблеми дефіциту кадрів (ФОТО)

2020-02-28 10:02:39


27 лютого 2020 року в Тячівському  районному центрі зайнятості відбулось засідання круглого столу на тему: «Консультант роботодавця. Застосування нових сучасних форм роботи, що сприятимуть вирішенню проблеми дефіциту кадрів».


Сьогоднішній ринок праці вимагає підвищення якості, надійності і конкурентоспроможності тих послуг, що надаються службою зайнятості для роботодавців. Побудова нових рівнів ефективної взаємодії, використовуючи вже існуючі та впроваджуючи нові електронні сервіси -  стало головною темою для обговорення за круглим столом.

В заході взяли участь в.о. голови Тячівської   РДА Михайло Полажинець, директор Тячівського центру зайнятості Василь Кушілко, начальник Тячівського відділу обслуговування громадян сервісного центру  Сергій Данилич, керівники та представники  підприємств виробничої сфери міста Тячева та Тячівського району.

Відкрив засідання директор Тячівського центру зайнятості Василь Кушілко, який поінформував присутніх про пріоритетні напрямках діяльності служби зайнятості, серед яких впровадження інституту «Консультанта роботодавця».  

На важливості забезпечення економіки кваліфікованими кадрами та вирішення питання гідної зайнятості населення краю акцентував увагу. Зважаючи на наше географічне положення та відкритість Європейського ринку праці, нагальним питанням є створення конкурентоспроможних робочих місць для зупинення трудової міграції та повернення кваліфікованих працівників в економіку краю. 

Заступник директора  Тетяна Дочинець презентувала присутнім впровадження в роботу центру зайнятості концепції інституту «Консультант роботодавця». На підставі світових практик, відбувається модернізація шляхів співпраці з роботодавцями для якісного задоволення їх потреб в персоналі. Застосування нових електронних сервісів служби зайнятості дасть можливість спрощення комунікації та підвищення рівня керованості процесом добору кандидатів.

До обговорення питання щодо укомплектування вакансій та підвищення професійного рівня претендентів на посади, долучилися керівники підприємств, які вже мали досвід співпраці з центром зайнятості в цих напрямках, сподіваючись що нововведення в роботі дасть можливість покращити взаємодію в задоволені їх потреб у кадрах.   

Учасники «круглого столу» поділилися своїми думками та досвідом роботи в сучасних умовах ринку праці та зазначили про необхідність об’єднання зусиль усіх соціальних партнерів і роботодавців у вирішенні проблем зайнятості.    


Прес-служба Тячівської райдержадміністрації








Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00