В Ужгороді митники і перевізники України та Угорщини провели перемовини щодо взаємодії і запобігання чергам на кордоні

2020-03-02 10:58:21
28 лютого, в облдержадміністрації відбулася робоча зустріч керівництва Держмитслужби України та Митної адміністрації Угорщини за участі представників прикордонних відомств сторін та керівників АсМАП України та MKFE.
Участь у зустрічі взяли в.о. голови Закарпатської облдержадміністрації Олексій Гетманенко, президент АсМАП України Леонід Костюченко, заступник голови ДМС України Роберт Зелді, керівник Закарпатської митниці Віктор Іванус; президент Асоціації угорськихперевізників Йожеф Петер Іграц (MKFE), начальник виконавчого відділу центрального апарату НАВ, м. Будапешт АндрашЗойом, заступник начальника Саболч-Сатмар-Берегської обласної митниці Йожеф Шолтес, представники структурних підрозділів ОДА, митниці, ДПС, українських та угорських перевізників.
– Перш за все, дозвольте привітати почесних гостей у нашомумальовничому краї і побажати приємного перебування та конструктивного діалогу, – звернувся до учасників зустрічі Олексій Гетманенко. – Історично так склалося, щоЗакарпаттязнаходиться в серціЄвропи, тому для нас європейський вектор зовнішньоїполітикидержави є надзвичайноважливим. Вжепротягомбагатьохроківдобросусідськівідносиниоб’єднуютьЗакарпатську область та Угорщину.Окремо хочу відмітити позитивні зрушення у підтримці угорською стороною ініціативи щодо розбудови українсько-угорського кордону, реконструкції міжнародного автомобільного пункту пропуску  «Лужанка», яка нині триває. Реалізація цього проекту дозволить забезпечити рух великовагових транспортних засобів та відповідно зменшити навантаження міжнародного автомобільного пункту пропуску«Чоп (Тиса)» – наразієдиного для вантажногосполучення без обмеження ваги.
Питання сьогоднішньої зустрічі про взаємодію контролюючих органів України та Угорщини у пункті пропуску «Чоп – Загонь» є актуальним для Закарпатської облдержадміністрації насамперед тим, що вона зацікавлена у вдосконаленні організації роботи пропуску міжнародних вантажних транспортних засобів через державний кордон України, врегулюванні проблемних питань міжнародних вантажних перевезень.
Між облдержадміністрацією та Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників України та її регіональними представниками існує тривала співпраця та порозуміння. Зокрема, наприкінці минулого року облдержадміністрація долучилася до розв’язання питань щодо збільшення кількості дозволів для українських автомобільних перевізників вантажів відповідно до потреб, організації заходів з безпеки дорожнього руху та громадського порядку у місцях скупчення великовагових транспортних засобів на під’їздах до державного кордону. Ми постійно підтримуємо міжнародних автомобільних перевізників та у межах компетенції вживаємо заходів із розв’язання проблемних питань галузі міжнародних автомобільних перевезень вантажів та збереження конкурентоспроможності українських перевізників.
Президент MKFE зазначив, що нинішня зустріч представників наших країн є першою після тривалої перерви і має на меті покращення пропускної здатності прикордонних служб двох держав та сприяння економічним чинникам.
Відтак Роберт Зелді виконав приємну місію – вручив цінний подарунок (годинник) від Президента України Володимира Зеленського інспектору митного поста «Ужгород» Олегу Моісеєву, який виявив на кордоні велику партію героїну.
Під час робочої частини зустрічі її учасники обговорили питання взаємодії контролюючих органів України та Угорщини в пункті пропуску «Чоп – Загонь» та проаналізували шляхи запобігання періодичному виникненню великих черг великовагового транспорту там, окреслили позиції щодо вирішення проблеми.
Пресслужба ОДА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00