РЕГІОНАЛЬНА ЗУСТРІЧ У ЛЬВОВІ З ЦИКЛУ ГРОМАДСЬКИХ ОБГОВОРЕНЬ ЗМІН ДО КОНСТИТУЦІЇ ЩОДО ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ.

2020-03-04 09:57:16
3 березня у Львові в конгрес-центрі львівського коледжу готельного-туристичного та ресторанного бізнесу відбулися публічні відкриті консультації за круглим столом  з обговорення змін до Конституції України в частині  децентралізації.
Захід організовано за спільною ініціативою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Офісу Президента України, Міністерства розвитку громад та територій України за підтримки Львівської  ОДА в рамках циклу публічних консультацій у всіх регіонах України. В круглому столі  взяли участь представники влади, місцевого самоврядування, громадськості, експерти та медіа Львівської, Закарпатської та Волинської областей. Закарпатську делегацію очолив заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк. Обговорення відбулося прозоро за участі професійних незалежних фасилітаторів, на принципах чесного діалогу у проведенні обговорень.
Президентом України Володимиром Зеленським за зверненням Асоціацій місцевого самоврядування та експертів було ініційовано проведення циклу інклюзивних публічних обговорень щодо змін в Конституції України в частині децентралізації.
25 лютого 2020 року в Києві відбувся спільний установчий захід за участі представників Верховної Ради України, уряду, Офісу Президента України, асоціацій місцевого самоврядування, міжнародних організації та установ, експертної спільноти, де учасники у форматі спільного структурованого обговорення визначилися з питаннями форми, тематики, очікуваних результатів, прозорості майбутніх обговорень в регіонах.
Наступним кроком стали  обговорення, які тривають цими днями в різних регіонах України за участі представників всіх областей.
Протягом найближчого тижня подібні обговорення також відбудуться у  Києві,  Дніпрі , Чернівцях та Краматорську. В них візьмуть участь представники зацікавлених сторін та медіа з усіх областей України. Раніше подібні обговорення пройшли в Херсоні, Харкові та Вінниці. В них взяли участь представники Херсонської, Одеської, Миколаївської, Харківської, Полтавської, Сумської, Вінницької, Хмельницької, Тернопільської областей.
Зустрічі в рамках циклу інклюзивних публічних консультацій стають незаангажованими майданчиками для обговорення найважливіших питань повноважень та захисту прав місцевого самоврядування та формату партнерства між місцевим самоврядуванням та державною владою. Організатори публічних консультацій вважають вміння і спроможність українців досягати консенсусу в діалозі надзвичайною цінністю та головною передумовою сталості процесів європейської інтеграції та розвитку України.
Результатом обговорень в регіонах має стати детальна оцінка ризиків та можливостей, які можуть принести зміни до Конституції в частині децентралізації. За результатами всього циклу обговорень мають бути сформовані консенсусні положення Конституції України та законів, що дозволять успішно продовжити та завершити реформу децентралізації, яка на даний момент має найвищу підтримку серед реформ в українців.
 








Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00