Олексій Гетманенко під час особистого прийому громадян розглянув низку звернень закарпатців

2020-03-04 10:06:17
У вівторок, 3 березня, в.о. голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко провів прийом громадян.
Переважна частина заявників, яких зареєструвалося більше десятка, порушували питання надання матеріальної допомоги, забезпечення санаторною путівкою, надання матеріальної допомоги на лікування та реабілітацію, тощо.
Ветеран Держприкордонної служби, учасник АТО, мукачівець  Рустам Росул, після поранення у зоні АТО 2014 року, переніс низку операцій, був змушений пройти тривалу реабілітацію. Зараз пересувається в інвалідному візку. Однак, демонструючи незламність духу і силу волі, він активно займається спортом. Цьогоріч представлятиме Україну в складі Національної збірної «Ігор Нескорених», які проходитимуть навесні в Гаазі (Нідерланди). Рустам також змагатиметься у стрільбі з лука, попросив сприяння ОДА у придбанні даного знаряддя. Олексій Гетманенко з’ясував у керівника профільного управління можливість придбання спеціального спортивного спорядження у рамках обласної «Програми розвитку фізичної культури і спорту в Закарпатській області на період до 2020 року» в частині забезпечення провідних спортсменів області. Зі свого боку, Рустам Росул має уточнити і надати ОДА інформацію про модель, тип і артикул даного спорядження, з яким спортсмен допускається до участі у цих світових змаганнях. Олексій Гетманенко також запевнив, що дане питання перебуватиме на його особистому контролі.
Близько 10 років Карен Манукян з Ужгорода клопоче щодо отримання громадянства України, і відповідно документа – паспорта. 24-річний чоловік, не може здобути вищу освіту, влаштуватися на роботу. За його словами, у міграційній службі свою відмову пояснили тим, що свого часу було подано неповний пакет документів для отримання громадянства і пропущено   терміни, коли він міг стати громадянином України за місцем народження. Олексій Гетманенко дав доручення організувати зустріч з керівником Головного управління ДМС у Закарпатській області, у ході якої виробити конкретні дієві шляхи вирішення даного питання.
Стосовно ситуації на аварійно-небезпечній ділянці автодороги Колочава-Усть-Чорна-Калини-Бедевля, а саме відрізку дороги між селами Ганичі та Нересниця Тячівського району, звернулися до керівника області мешканці с.Калини. Два року тому у результаті селевого потоку та подальшого зсуву грунту з місцевої гори обвалилися великі брили кам'яної породи на дорожнє покриття. Менші брили дорожники ліквідували самостійно, однак залишається великий  камінь вагою близько 90 тон. Спеціалізованої техніки для усування таких брил в області нема, застосовувати вибухівку спеціалісти категорично не радять, тож потрібно шукати інші шляхи прибрання каменю з автодороги. 
Олексій Гетманенко дав доручення відповідним структурним підрозділам ОДА щодо опрацювання звернень громадян та вирішення порушених питань. 




















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00