Визначено карантинні заходи з метою недопущення занесення і поширення короновірусу на території Тячівського району

2020-03-13 14:20:08
У четвер 12.03.2020 р в Тячівській РДА відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів завідувач сектору з питань оборонної, мобілізаційної, режимно -секретної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами РДА Василь Калинич.  

Відтак на виконання розпорядчих документів з області,  на комісії розглянуто питання  про запобігання виникненню на території надзвичайної ситуації державного рівня, пов’язаної із занесенням і поширенням коронавірусної хвороби 2019 (COVID-19).
Як зазначив Василь Калинич, попереднім рішенням комісії  введено обмежувальні заходи. Зокрема  з 12 березня по 03 квітня 2020 року призупинено навчання в загальноосвітніх школах, дошкільних навчальних закладах, спортивних, музичних школах та ін. Також скасовано, а подекуди перенесено на пізнішу дату проведення масових, у тому числі спортивних, культурно-розважальних заходів у закритих приміщеннях тощо. 
Рекомендовано вжити заходів щодо обмеження відвідування хворих у стаціонарних закладах охорони здоров'я та осіб, що перебувають у закладах сфери соціального захисту. А також проводити роз’яснювальну роботу з мешканцям району, які повертаються із країн, де виявлено масові факти захворювання на COVID-19 утриматися протягом 14 днів від поїздок громадським транспортом, відвідування місць масового скупчення людей. При можливості прийняти рішення про самоізоляцію а у разі виявлення симптомів негайно звертатися за медичною допомогою.  А також серед місцевого населення щодо необхідності дотримання санітарно-гігієнічних вимог з метою зниження імовірності поширення COVID-19 та правил (порядку) поведінки при загрозі, виникненні, зараженні COVID-19
Забезпечити проведення превентивних заходів дотримання санітарно-гігієнічних вимог до регламентованого мікроклімату та режиму вологого прибирання з використанням засобів дезінфекції у місцях масового скупчення людей - супермаркети, заклади громадського харчування та громадського транспорту. 
На засіданні комісії йшлося  про  потреби щодо індивідуальних засобів захисту органів дихання та шкіри (масок медичних, рукавичок, тощо), для осіб, що залучатимуться для виконання робіт у разі загрози виникнення або виникнення COVID-19 визначених для обсервації людей, готовності відповідних служб до дій при госпіталізації (прийому) осіб з ознаками недуги тощо.  
Виконання карантинних заходів перебуває на контролі відповідних служб та відповідальних осіб, визначених рішенням комісії.  
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00