У Тячівській РДА підведено підсумок навчання спеціалізованих служб в районі

2020-03-16 17:25:47
Як ми уже повідомляли 13.03.2020 р,  з метою моделювання практичної ситуації, яка може виникнути в області при виявлення людини з ймовірним зараженням коронавірусом
та для забезпечення готовності медичної спеціалізованої служби цивільного захисту до дій в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в Тячівському районі відбулись навчання. 
Захід було організовано Департаментом охорони здоров’я у Закарпатській області за  участі відповідних служб в двох локаціях -   на КПП в Солотвино та на залізничному переїзді в м. Тячів. 
За першою легендою на міжнародному автомобільному пункті пропуску Солотвино - Сігету Мармацієй (Румунія) під час проходження огляду у декількох пасажирів автобуса, що повертались з Румунії в Україну, було виявлено підвищену температуру. Щоб запобігти можливому поширенню коронавірусу відпрацьовувалась низка протиепідемічних заходів.
Наступний сценарій: аварія на залізничному переїзді. Внаслідок зіткнення поїзда та автомобіля постраждали пасажири, декілька перебували  у важкому та середньому стані, деякі  мають легкі травми.
Для гасіння  пожежі, що виникла та для надання допомоги постраждалим були задіяні два відділення рятувальників  та  дві одиниці техніки.
Медики екстреної меддопомоги надали «постраждалим» невідкладну допомогу, кількох доправили до приймального відділення Тячівської районної лікарні. 
Загалом в навчаннях взяли участь  медичні служби району, зокрема  екстреної медичної допомоги (три бригади), прикордонники, рятувальники, поліція, органи місцевої влади.
По завершенню навчань в Тячівській РДА відбулася нарада - підсумок, в якій взяв участь в.о.голови РДА Михайло Полажинець. Звертаючись до організаторів, він зокрема подякував за належне проведення відпрацювань відмітивши, що учасники навчань показали високий рівень злагодженості в роботі та готовність до спільних дій у разі виникнення модельованих ситуацій в реальному житті.
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00