УВАГА!​ COVID-19

2020-03-17 10:38:29

ПРОТОКОЛ РЕГІОНАЛЬНОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО -ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ


На виконання завдань, визначених Указом Президента України від 
13 березня 2020 року № 87/2020 „Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року „Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 „Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19”, протоколу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 10 березня 2020 року № 2, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, заслухавши інформацію доповідачів з питання порядку денного, з урахуванням обговорення, комісія вирішила: 
1. Інформацію виступаючих з питання порядку денного взяти до уваги.
2. З метою недопущення занесення і поширення COVID-19 додатково до раніше введених обмежень, рекомендувати ввести з 00.00 год. 17 березня 2020 року на території області наступні обмежувальні заходи:
2.1. тимчасово, до 3 квітня 2020 року, зупинити роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування з одночасною присутністю більше 10 осіб, розташованих на території області: 
кінотеатрів, театрів, музеїв, галерей, бібліотек та інших культурних і розважальних закладів;
дитячих розважальних центрів та клубів, майданчиків, у тому числі спортивних, розміщених у закритих приміщеннях;
фітнес-клубів, тренажерних залів, басейнів та стадіонів;
водних парків, парків атракціонів;
усіх магазинів, крім продуктових та які спеціалізуються виключно на торгівлі засобами особистої гігієни, аптек та автозаправних станцій;
торговельно-розважальних центрів; 
заклади санаторно-курортного типу;
будівельних та інших ринків, за винятком продуктових відділень (магазинів, торгових точок) за умови дотримання санітарно-епідеміологічних вимог;
ресторанів, закладів громадського харчування, серед іншого у готелях, барах, клубах, кафе, дискотек, пабів тощо;
інших закладів та установ (на розсуд та під особисту відповідальність керівника).
3. Тимчасовій протиепідемічній комісії при обласній державній адміністрації:
3.1. Утворити штаб та забезпечити, починаючи із 17.03.2020 року, його цілодобову роботу;
3.2. Визначити номер телефону гарячої лінії, забезпечити його цілодобову роботу.
4. Рекомендувати громадянам України утриматися від виїзду за кордон в країни, на території яких зафіксовані випадки COVID-19 та максимально обмежити пересування у межах області (країни).
5. Структурним підрозділам облдержадміністрації, територіальним підрозділам центральних органів виконавчої влади, відповідно до компетенції, районним державним адміністраціям, міськвиконкомам спільно з органами місцевого самоврядування, об’єднаним територіальним громадам:
5.1. Невідкладно забезпечити оперативне інформування підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності та підпорядкування про введені обмеження.
5.2. Попередити керівників підприємств, установ, закладів та організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб'єктів підприємницької діяльності про персональну відповідальність за невиконання цього розпорядження згідно з чинним законодавством України.
Термін: невідкладно
6. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації:
6.1. Забезпечити широке анонсування та висвітлення інформації про обмеження, введені з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, із залученням електронних та друкованих засобів масової інформації.
Термін: терміново
7. Головному управлінню Держпродспоживслужби в Закарпатській області, головному управлінню Національної поліції у Закарпатській області, управлінню патрульної поліції в Закарпатській області:
7.1. Забезпечити недопущення роботи стихійних ринків торгівлі, зокрема продовольчих.
Термін: у період дії обмежувальних заходів
8. ПрАТ „Закарпаттяобленерго”, Регіональна газова компанія ПАТ „Закарпатгаз”, ТОВ „Закарпаттяенергозбут”, ТОВ „Закарпатгаз Збут” місцевим підприємствам водопровідно-каналізаційного господарства: 
8.1. Утриматися від відключень від електро та газопостачання всіх категорій споживачів на період дії обмежень та нарахування відповідних санкцій за несвоєчасну оплату наданих послуг.
Термін: на період дії обмежень
9. Головному управлінню Національної поліції у Закарпатській області, управлінню патрульної поліції в Закарпатській області:
9.1. Запровадити температурний скринінг осіб, що в’їжджають на територію області через пости, що розташовані на перевальних ділянках автомобільних доріг області.
Термін: невідкладно
10. Районним державним адміністраціям, міськвиконкомам спільно з органами місцевого самоврядування, об’єднаними територіальними громадами, департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації:
10.1. Уточнити за результатами проведених перевірок перелік закладів, визначених на території області для тимчасової обсервації громадян із явними ознаками підозри на СОVID-19.
Термін: терміново
11. Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, комунальному некомерційному підприємству „Обласна клінічна інфекційна лікарня Закарпатської обласної ради, районним державним адміністраціям, міськвиконкомам спільно з органами місцевого самоврядування, об’єднаними територіальними громадами:
11.1. Визначити потребу індивідуальних засобів захисту органів дихання та шкіри (масок медичних, рукавичок, тощо), для осіб медичного персоналу, що залучатимуться для виконання робіт у разі виникнення COVID-19 із розрахунку на 3 місяці роботи.
Термін: до 12:00, 17 березня 2020 року
 12. Районним державним адміністраціям, міськвиконкомам спільно з органами місцевого самоврядування, об’єднаними територіальними громадами, державній установі „Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України”:
12.1. Подати штабу тимчасової протиепідемічної комісії при обласній державній адміністрації інформацію щодо наявного запасу засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів у розрізі кожного медичного закладу.
Термін: невідкладно
13. Штабу тимчасової протиепідемічної комісії при обласній державній адміністрації:
13.1. Сформувати уточнений перелік закладів, визначених на території області для тимчасової обсервації громадян із явними ознаками підозри на СОVID-19.
13.2. Забезпечити узагальнення інформації щодо наявного запасу засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів у розрізі кожного медичного закладу.
13.3. Розробити форму зобов’язання про самоізоляцію для осіб, які перетинають державний кордон та в’їжджають на територію країни (області).
13.4. Довести відповідне зобов’язання до Мукачівського та Чопського прикордонних загонів.  
Термін: невідкладно
14. Мукачівському та Чопському прикордонним загонам:
14.1. Вжити необхідних заходів щодо заповнення в двох примірниках зобов’язання про самоізоляцію для осіб, які перетинають державний кордон та в’їжджають на територію країни (області). 
Термін: невідкладно
14.2. Забезпечити надання одного заповненого примірника відповідного зобов’язання по кожній особі до штабу тимчасової протиепідемічної комісії при обласній державній адміністрації.
Термін: до 10:00 год., щоденно 
15. Мукачівському та Чопському прикордонним загонам, Закарпатська митниця Держмитслужби:
15.1. Розмістити на території міжнародних пунктів пропуску інформаційні стенди щодо профілактичних дій особами, які перетинають державний кордон спрямованих на недопущення виникнення та поширення  СОVID-19, а також необхідності заповнення  форми зобов’язання про самоізоляцію.
 
16. Департаменту фінансів облдержадміністрації, головному управлінню Державної казначейської служби України у Закарпатській області, райдержадміністраціям, міськвиконкомам, органам місцевого самоврядування, об’єднаним територіальним громадам:
16.1. Опрацювати питання щодо призупинення оплати капітальних видатків місцевих бюджетів з метою акумуляції фінансового ресурсу на випадок ускладнення ситуації з СОVID-19. 
Термін: до нормалізації ситуації
17. Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації спільно з керівниками медичних закладів, райдержадміністраціями, міськвиконкомами, органами місцевого самоврядування, об’єднаним територіальним громадам:
17.1. Забезпечити створення та ведення обліку наявного резерву медичного персоналу, що перебуває поза межами системи охорони здоров’я (зокрема медпрацівників з епідеміологічною підготовкою, що змінили місце роботи, тощо).
17.2. Опрацювати питання щодо заохочення колишніх медичних працівників до повернення на роботу у систему охорони здоров’я. 
17.3. Опрацювати питання щодо залучення приватних лабораторних центрів до тестування для виявлення COVID-19.
17.4. Сформувати детальний перелік сил та засобів, які можуть бути залучені для проведення протиепідемічних заходів та забезпечити їх готовність до виконання визначених завдань.
Термін: невідкладно
18. Закарпатському обласному військовому комісаріату:
18.1. Сформувати список військовозобов’язаних з числа медичних працівників, які перебувають на військовому обліку у міських, районних військових комісаріатах. Відповідний список військовозобов’язаних подати до департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.
Термін: невідкладно
19. Департаментам облдержадміністрації: охорони здоров’я, освіти і науки, соціального захисту населення, управлінню молоді та спорту облдержадміністрації, Закарпатській обласній організації Товариства Червоного Хреста України, районним державним адміністраціям, міськвиконкомам спільно з органами місцевого самоврядування, об’єднаним територіальним громадам:
19.1. Опрацювати питання щодо термінової підготовки волонтерів, зокрема з медичною освітою, для їх можливого залучення до роботи із хворими на COVID-19.
Термін:  невідкладно
20. Районним державним адміністраціям, міськвиконкомам спільно з органами місцевого самоврядування, об’єднаним територіальним громадам:
20.1. Вжити невідкладних заходів щодо проведення розрахунків та уточнення номенклатури місцевих резервів матеріальних засобів для запобігання та ліквідації наслідків поширення COVID-19.  
20.2 Уточнити місцеві плани реагування на медико-біологічні надзвичайні ситуації та ліквідації їх наслідків.
20.3. Визначити перелік сил та засобів, які можуть бути залучені для проведення протиепідемічних заходів на місцевому рівні та забезпечити їх готовність до виконання визначених завдань.
Термін:  невідкладно
21. Департаментам облдержадміністрації: освіти і науки, культури, інфраструктури розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства,  інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, управлінню молоді та спорту облдержадміністрації,  головному управлінню Держпродспоживслужби в Закарпатській області, головному управлінню Національної поліції у Закарпатській області, виробничому структурному підрозділу „Ужгородської дирекції залізничних перевезень” регіональної філії „Львівська залізниця” ПАТ „Українська залізниця”, управлінню ДСНС України у Закарпатській області, районним державним адміністраціям, міськвиконкомам спільно з органами місцевого самоврядування, об’єднаним територіальним громадам:
21.1. Забезпечити подання до штабу тимчасової протиепідемічної комісії при обласній державній адміністрації інформації про здійснення заходів щодо запобігання поширенню COVID-19 згідно форми, що додається (додаток № 1).
Термін: щоденно до 14.00 год.
22. Штабу тимчасової протиепідемічної комісії при обласній державній адміністрації, департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації:
22.1. Забезпечити узагальнення інформації згідно форми додатку № 1 та надання її до Міністерства охорони здоров’я України.
Термін: щоденно до 16:00 год.
23. Департаменту соціального захисту облдержадміністрації, районним державним адміністраціям, міськвиконкомам спільно з органами місцевого самоврядування, об’єднаним територіальним громадам:
23.1. Вжити заходів щодо забезпечення продовольством та предметами першої необхідності в режимі доставки осіб похилого віку, які мають найбільший ризик настання летальних наслідків.
Термін: невідкладно
24. Департаменту освіти і науки облдержадміністрації:
24.1. Вжити заходів щодо переведення діяльності усіх закладів освіти в режим дистанційного навчання.
Термін: невідкладно
25. Місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, територіальним органам центральних органів виконавчої влади:
25.1. Скасувати або максимально перевести в режим телефонних або відеоконференцій усі нарадчі заходи та засідання колегіальних і дорадчих органів (зокрема громадських слухань і обговорень), у тому числі органів місцевого самоврядування (за винятком виключних випадків). 
25.2. Скасувати проведення особистих прийомів громадян в усіх органах державної влади та органах місцевого самоврядування.
25.3. Перевести усі масові соціально значимі заходи в режим здійснення інтернет-стримінгу.
Термін: невідкладно
26. Керівникам підприємств, установ, закладів та організацій всіх форм власності:
26.1. Запровадити щоденний температурний скринінг персоналу, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань.
26.2. Максимально перевести здійснювану персоналом роботу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікацій і технологій.
26.3. Запровадити режим профілактичного спостереження за особами із числа персоналу, які відвідували країни інфекційного ризику.
26.4. Передбачити режим регулярного провітрювання службових приміщень, за можливістю здійснювати дезінфекційні заходи за допомогою кварцування.
26.5. Забезпечити наявність на робочих місцях, виробничих приміщеннях миючих та дезінфікуючих засобів з метою дотримання працівниками санітарно-гігієнічних вимог та забезпечення проведення режиму вологого прибирання з використанням засобів дезінфекції.
Термін: постійно
27. Головному управлінню Держпродспоживслужби в Закарпатській області, райдержадміністраціям, міськвиконкомам спільно з органами місцевого самоврядування, об’єднаним територіальним громадам:
27.1. Посилити контроль за системами водопостачання і водовідведення населених пунктів.
Термін: невідкладно
28. Головному управлінню Національної поліції у Закарпатській області, управлінню патрульної поліції в Закарпатській області, військовій частині 3002 Національної гвардії України:
28.1. Забезпечити дотримання правопорядку під час реалізації заходів із запобігання поширенню COVID-19.
28.2. Забезпечити контроль за станом виконання в області пункту 2 даного рішення комісії.
Термін: у період дії обмежувальних заходів
29. Департаментам облдержадміністрації: інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, охорони здоров’я, державній установі „Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України”, головному управлінню Держпродспоживслужби в Закарпатській області, райдержадміністраціям та міськвиконкомам спільно з органами місцевого самоврядування
29.1. Посилити проведення серед населення області інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо необхідності дотримання санітарно-гігієнічних вимог з метою зниження імовірності поширення COVID-19 та правил (порядку) поведінки при загрозі, виникненні, зараженні COVID-19.
Термін: постійно
30. Структурним підрозділам облдержадміністрації, територіальним підрозділам центральних органів виконавчої влади, відповідно до компетенції, районним державним адміністраціям, міськвиконкомам спільно з органами місцевого самоврядування, об’єднаним територіальним громадам:
30.1. Забезпечити доведення завдань, визначених цим рішенням до підприємств, установ, закладів та організацій області незалежно від форм власності та підпорядкування.
Термін: невідкладно
31. Контроль за виконанням цього рішення покласти на департамент охорони здоров’я обласної державної адміністрації (Єлизавета БІРОВ), головне управління Національної поліції у Закарпатській області (Олександр ШЛЯХОВСЬКИЙ) та управління з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації (Віктор БУРИШИН). 
 
В. о. голови державної адміністрації, 
голова регіональної комісії                                        Олексій ГЕТМАНЕНКО
















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00