На території Тячівського району посилено контроль за виконанням карантинних заходів з метою недопущення розповсюдження COVID-19

2020-03-17 16:51:52

Сьогодні 17.03.2020 р в. о. голови Тячівської райдержадміністрації Михайло Полажинець та голова райради Василь Каганець провели нараду з керівниками правоохоронних органів у зв’язку  з введенням на території району карантинних заходів. 

Зокрема участь взяли:  начальник Тячівського  відділу поліції  Василь Шимон, перший заступник керівника місцевої Тячівської прокуратури Олександр Фістер, старший оперуповноважений Тячівського МРВ УСБУ Михайло Биковський.   
Серед присутніх: завідувач сектору з питань оборонної, мобілізаційної, режимно-секретної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами РДА Василь Калинич, секретар місцевої комісії ТЕБ та НС Василь Бокотей. 
Відтак було наголошено про виконання завдань, визначених Указом Президента України від 
 13 березня 2020 року № 87/2020 „Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року „Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 „Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19”.
А також протоколів:  Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 10 березня 2020 року № 2, позапланового засідання  регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 16 березня 2020 року № 2, позапланового засідання  місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Тячівської РДА від 16 березня 2020 року № 4. 
Рекомендовані карантинні заходи включають в себе повне тимчасове припинення роботи об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування з одночасною присутністю більше 10 осіб, розташованих на території місцевих рад району.
Зокрема й усіх магазинів, ( крім продуктових та які спеціалізуються виключно на торгівлі засобами особистої гігієни, аптек, АЗС)  торговельно-розважальних центрів, промислових ринків, закладів громадського харчування тощо. 
З приводу обговорених питань прийнято рішення посилити контроль за виконанням карантинних заходів і забезпечення правопорядку під час їх реалізації, проведення  інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо необхідності  дотримання санітарно-гігієнічних вимог з метою зниження імовірності поширення COVID-19 та правил (порядку) поведінки при загрозі, виникненні, зараженні COVID-19 тощо. 
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00