Олексій Гетманенко звернувся із проханням не допускати відключення споживачів від електро-, газопостачання на період дії карантину

2020-03-20 10:12:47
На період дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), та протягом 30 днів з дня його відміни забороняється:

нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги;
припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі.
Це закріплено у Законі України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)”, який Верховна Рада прийняла 17 березня.
На прохання депутатів Закарпатської облради, в.о. голови Закарпатської ОДА звернувся до ПрАТ «Закарпаттяобленерго», ТОВ «Закарпаттяенергозбут», «АТ «Закарпатгаз» та ТОВ «Закарпатгаз Збут» із рекомендацією не допускати відключення  споживачів від електро-, газопостачання на період дії карантину.
Також, Олексій Гетманенко звернув увагу, що згідно цього закону, під час карантину, може змінюватися режим роботи органів, закладів, підприємств, установ, організацій, зокрема щодо прийому та обслуговування фізичних та юридичних осіб. Інформація про такі зміни повинна доводитися до відома населення з використанням веб-сайтів та інших комунікаційних засобів.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00