Найважливіше сьогодні – зберегти здоров’я українців

2020-03-23 19:55:28
«У нас зараз один ворог – це коронавірус. У боротьбі із цією пандемією ми повинні об’єднати свої зусилля, незалежно від політичних поглядів та амбіцій!»
- Олексій Гетманенко на селекторній нараді із представниками місцевої влади у районах області, закликав різні гілки влади, представників політичних сил та бізнесу до співпраці. Активно долучатися до заходів протидії поширенню коронавірусу в області.
В.о. голови Закарпатської ОДА поінформував про роботу штабу тимчасової протиепідемічної комісії Закарпатської ОДА, закликав створити такі ж при кожній РДА області.
Також, Олексій Гетманенко поінформував про підготовку медзакладів області до прийому пацієнтів із підозрою та хворих на COVID-19. Головною установою визначено Обласну інфекційну лікарню. На її першочергові потреби із резервного фонду обласного бюджету виділено 4 млн грн. Додатково визначено інфекційні відділення у 22 закладах області, розгорнуто 151 ліжко. 
Поінформував Олексій Гетманенко й про засідання двох комісій Закарпатської облради, які погодили напрями використання коштів виділених на сесії облради 18 березня 2020 року. За змінами внесеними до двох обласних програм:  Програми розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я  Закарпатської обласної ради на 2020 – 2021 роки та Комплексної програми розвитку цивільного захисту Закарпатської області на 2020-2024 роки,  на боротьбу із корона вірусом виділено майже 154 млн грн. 
Заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк розказав про координацію роботи обласного та районних штабів, які мають бути створені до 17 години 23 березня. Про необхідність співпраці представників влади на місцях із правоохоронцями та медиками, які у свою чергу, повинні контролювати  чи перебувають закарпатці, які приїхали з-за кордону, на повинній 14 денній самоізоляції.
Заступниця голови Закарпатської ОДА Ольга Травіна звернулася з вимогою до представників місцевої влади, щоб ті забезпечили повноцінну роботу управлінь соцзахисту, які повинні здійснювати вчасне нарахування та виплату всіх видів соціальної допомоги. Через мережу Центрів соцобслуговування населення, визначити перелік осіб, які потребують особливої допомоги та опіки під  час карантину: одинокі пристарілі,  люди з інвалідністю, забезпечити їх продуктовими наборами.  
Пріоритетно звернути увагу на дітей, які повернулися із інтернатів додому, проконтролювати неблагополучні сім’ї.
Присутні на нараді медики та епідеміологи вкотре наголосили на необхідності суворо дотримуватися карантинних заходів самоізоляції тим, хто повернувся з-за кордону. А суворий нагляд повинні здійснювати представники органів місцевого самоврядування, у співпраці із  медиками та правоохоронцями.
І завершив нараду Олексій Гетманенко: «Принагідно звертаюся до керівників районів, міст, сіл, ОТГ, депутатів усіх рівнів. У нинішній ситуації необхідно об’єднатися, щоб разом протистояти цьому виклику. Політичні розбіжності – відкидаємо, амбіції – на другий план. Найважливіше сьогодні – зберегти здоров’я українців. Інших компромісів бути не може. Про це говорять і Президент, і Уряд України».

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00