У Тячівській РДА відбулося засідання оперативного штабу із запобігання та протидії поширенню COVID-19

2020-03-24 21:30:39

Сьогодні 24.03.2020 р в Тячівській РДА відбулося засідання оперативного штабу, який утворено у зв'язку з небезпекою поширення коронавірусної інфекції на території району. 


Провели засідання  - в.о.голови Тячівської РДА Михайло Полажинець та голова райради Василь Каганець за участі керівників відповідних служб та відомств,  задіяних в роботі штабу.

Насамперед присутніх було інформовано, що станом на 17.00 год. на території району не виявлено жодного випадку підозри на короновірус. 

Відтак члени оперативного штабу розглянули ряд пропозицій щодо запобігання занесенню і поширенню цієї небезпечної хвороби.

І зокрема що стосується готовності закладів охорони здоров'я у разі виявлення хворих та забезпечення їх всіма необхідними засобами, створення мобільних бригад з числа медичних працівників та моніторинг ситуації сімейними лікарями тощо.

Було зазначено, що найбільш потенційними носіями цієї небезпечної вірусної інфекції наразі можуть стати заробітчани, які масово повертаються з-за кордону додому. 

Особливо ті, хто перебував в країнах, де наразі вирує пандемія, яка забрала життя сотні, а то й  тисяч людей.
Щоб не допустити чогось подібного у нас, найбільш дієвим на даний час є самоізоляція, тобто,  утримання від контакту з іншими, щоб зменшити ризик інфікування. 
На жаль, не всі мешканці ставляться до цього відповідально, відомі факти, коли повернувшись з Чехії чи Італії вони відвідують громадські місця чи магазини, тим самим наражають на небезпеку інших громадян. 
Для виявлення таких осіб будуть утворені групи швидкого реагування, які спільно з поліцією проводитимуть рейди в населених пунктах району і притягатимуть їх до відповідальності, згідно вимог чинного законодавства. 

Також на засіданні штабу проаналізовано ситуацію   щодо  проведення карантинних заходів та здійснення контролю за їх дотримання  суб’єктами господарювання всіх форм власності, а також місцевим населенням тощо.

У підсумку прийнято протокольне рішення, яке буде доведено до виконання відповідним службам та відомствам. 

Звертаючись до присутніх у залі в.о.голови РДА Михайло Полажинець закликав максимально активізувати роботу, адже саме від спільних та злагоджених дій залежить наскільки швидко та ефективно ми зможемо виконати карантинні заходи. 

А це зокрема стосується і забезпечення роботи всіх життєвоважливих структур діяльності району,  контроль за епідеміологічною ситуацією в населених пунктах та створення відповідних умови для захисту здоров'я населення.

Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00