Депутати Тячівської райради прийняли необхідні рішення з метою недопущення поширення COVID-19 на території району

2020-03-25 15:48:32
Сьогодні 25.03.2020 р. відбулося третє  засідання двадцять шостої  сесії Тячівської районної ради  VІІ скликання. У зв’язку з карантинними заходами всі присутні депутати перебували у засобах індивідуального захисту. 
Провів засідання голова ради Василь Каганець, який зокрема наголосив, що через  ситуацію, яка склалася із загрозою поширення на території району короновірусної інфекції COVID-19 та  з метою посилення протиепідемічних та профілактичних заходів виникла необхідність скликання цього засідання.
Участь в засіданні також взяли : в.о.голови Тячівської РДА Михайло Полажинець, заступник голови райрад Ігор Грабарь, розробники цільових програм, які розглядалися на сесії. 
Головуючий запропонував провести 26-у сесію у чотири пленарні засідання та на четвертому засіданні розглядати вкрай важливі питання, які   можуть виникати у зв'язку з цією ситуацією. Всі присутні депутати проголосували за таку пропозицію.
Відтак розглянули й прийняли рішення щодо  внесення змін до двох Програм: 
- Програми створення та накопичення районного резерву матеріально-технічних засобів для попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків на 2020 рік. Відтак кошти передбачено на закупівлю паливо-мастильних матеріалів, засобів індивідуального захисту та дезінфекції, необхідних медичних приладів тощо з метою запобігання поширенню на території району COVID-19. 
- Програми матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я Тячівського району, які реформуються, на 2020 рік,
 що передбачає поетапне зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я, в тому числі  і дільничних лікарень району. 
Також депутати внесли  змін до районного бюджету на 2020 рік, з урахуванням прийнятих програм та ситуації, яка склалася із загрозою поширення на території району коронавірусної інфекції.
По завершенню  розгляду основних питань порядку денного засідання,  до присутніх звернувся в. о. голови Тячівської РДА Михайло Полажинець. Він  зокрема інформував про створення в районі оперативного штабу із запобігання та протидії поширенню коронавірусу COVID-19. А також закликав депутатів долучитись до здійснення моніторингу  за виконанням карантинних заходів на місцях.
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації   




Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00