Відбулася нарада оперативного штабу з керівниками медичних закладів Тячівського району

2020-03-25 17:59:01
Сьогодні 25.03.2020 р в Тячівській районній раді відбулася нарада оперативного штабу із запобігання та протидії  поширенню  коронавірусу COVID-19  з керівниками медичних закладів району.
Відтак присутні обговорили найбільш важливі проблемні питання, з якими стикається на сьогодні медична галузь через небезпеку поширення коронавірусної інфекції,  і наскільки в районі медики   готові до таких викликів та забезпечені необхідними засобами.
Під час обговорення було змодельовано ситуацію  у разі  виявлення захворювання, наголосивши при цьому,  що пацієнтів  із симптомами коронавірусу перш за все ізолюватимуть і направлятимуть до обласної інфекційної лікарні. 
Однак можливі  різні сценарії розповсюдження захворювання, також не виключений варіант епідемії, що, власне, спостерігається у світі, тож потрібно бути готовим і до цього. 
Присутніми на зібрані  попередно подано кількість ліжкомісць в районній і дільничних лікарнях для можливого перепрофілювання, де зможуть лікуватися  хворі середньої важкості. А також визначено алгоритм  дій для швидкого реагування під час такої можливої ситуації. 
Щоб не допустити спалаху захворювання важливим є дотримання карантинну  і самоізоляція осіб, які повернулися з країн, де зафіксовано корановірус. Відтак надано пропозиції для вжиття  заходів та координації дій відповідних служб  у цьому напрямку роботи. 
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00