До уваги мешканців району!

2020-03-31 15:11:14

З метою швидкого реагування, Тячівська РДА має намір контролювати випадки необґрунтованого підвищення цін реалізаторів продуктів харчування, пропонує кожному, хто в період надзвичайної ситуації зіштовхнувся з фактами різкого підняття цін заповнити форму.


На виконання пункту 17 протокольного рішення засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Закарпатської облдержадміністрації від 26 березня 2020 року №3, а також з метою недопущення ажіотажного попиту та спекулятивного підвищення цін на основні соціально значущі товари та наявність їх у роздрібній мережі та на ринках, де здійснюється оптова торгівля продовольчими товарами.

         Антимонопольний комітет України задекларував намір контролювати випадки необґрунтованого підвищення цін реалізаторами продуктів харчування, засобів індивідуального захисту, лікарських засобів тощо. Якщо суб’єкт господарювання не може довести, що підвищення цін на товар є виправданим та не є результатом змови або зловживання монопольним становищем, - за рішенням органів комітету такий суб’єкт нестиме відповідальність.

         У разі фіксації зазначеного порушення громадяни можуть звернутися до Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України за телефоном (0312) 64-13-88 e-mail: uz@amcu.gov.ua.

         Крім того, Громадська організація «Рада захисту конкуренції та споживачів» пропонує кожному, хто в період надзвичайної ситуації зіштовхнувся з фактами різкого підняття цін:

заповнити форму;

завантажити підтверджуючі документи (фото вітрини, скани чеків, квитанції тощо).

         Після узагальнення отриманої інформації, Громадська організація звернеться до органів Антимонопольного комітету України з метою вжиття відповідних заходів.

         Усі охочі можуть заповнити форму за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdM2bg1QEgU6rIooCZ8jTU92VJQUuzFBFpCMlQEBhloglY7cg/viewform

         У формі необхідно вказати свої дані, найменування магазину, де придбали товар та його адресу, ціну на нього, торгову марку. Аби підтвердити звернення, необхідно прикріпити до форми чек.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00