Режим самоізоляції є дієвою тактикою боротьби з коронавірусною інфекцією сьогодні

2020-04-01 12:34:18
За даними МОЗ в Україні підтверджено більше півтисячі випадків захворювання на COVID-19, і, на жаль, динаміка розповсюдження коронавірусу сумна.
Практика інших країн свідчить: ретельне дотримання режиму самоізоляції та карантину  – єдиний вихід, який дозволить зупинити поширення пандемії.
Суворі карантинні заходи в Європі спрацьовують. В країнах, в яких були введені карантинні заходи та соціальні обмеження,  починає знижуватися кількість смертей та спадає захворюваність.
«Уряд наразі приймає рішення,  щоб якомога менше наших співгромадян постраждали від коронавірусу.  Країна потребує в цьому питанні дотримання суворого режиму та дисципліни. Самоізоляція, масковий режим, соціальна дистанція – всі ці заходи дозволять пом’якшити проходження піку пандемії в Україні, зменшити кількість заражень і звернень до лікарень. Тимчасові труднощі є менш важливими, ніж життя та здоров’я нації», – зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.
25 березня Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України до 24 квітня 2020 року. З 28 березня Україна повністю закрила пасажирське сполучення з іншими державами, а також всередині країни. В’їзд іноземцям заборонений, а українці можуть перетинати кордон лише автомобілем або ж пішки (у визначених пунктах пропуску). При цьому приїжджі із зони зараження COVID-19  підлягають ізоляції протягом 14 днів. Крім того, далі триває карантин у навчальних закладах. Громадський транспорт перевозить обмежену кількість пасажирів. Масові зібрання людей заборонені, тож не працюють торговельно-розважальні центри, кафе і ресторани, а також магазини з товарами не першої необхідності.
Медики запевняють, що  80% з тих, хто буде уражений коронавірусною хворобою, перенесуть її в легкій формі, нових захворювань та  людських жертв можна уникнути. Для цього потрібно максимально зменшити передачу вірусу та залишитися вдома. Мінрегіон закликає дотриматися рекомендацій щодо карантину та самоізоляції.






Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00