Дотримання самоізоляції та готовність медиків до виявлення коронавірусної інфекції – в Тячівській РДА відбулося засідання оперативного штабу

2020-04-02 18:26:11

Сьогодні 02.04.2020 р в Тячівській РДА відбулося  засідання  оперативного штабу із запобігання та протидії  поширенню коронавірусу COVID-19   на території району.

Провів засідання   в.о.голови РДА Михайло Полажинець за участі голови районної ради Василя Каганця, заступника Ігоря Грабаря,   начальника Тячівського відділу поліції Василя Шимона та ін.
Насамперед було наголошено, що станом на 15 год 02.04.2020 в Тячівському районі не зафіксовано жодного випадку підозри на COVID-19 .
Відтак було обговорено питання щодо дотримання самоізоляції осіб, які повернулися з-за кордону і повинні два тижні перебувати вдома, виконувати засоби особистої гігієни  й ретельно стежити за станом свого здоров’я.  
На сьогодні в районі числяться 1211 особи, і дуже важливо,  щоб вони проявляли відповідальність, адже можуть бути потенційними переносниками небезпечної коронавірусної інфекції.     
Минулого тижня  вже були проведені рейди мобільними групами - у складі представників оперативного штабу, працівників поліції та медиків, спільно з головами місцевих рад у всіх населених пунктах району.
Прийнято рішення такі перевірки проводити й надалі, а на порушників самоізоляції  складати протоколи, згідно чинного законодавства.
Наступним  розглянуто питання про готовність закладів охорони здоров’я до реагування  на можливі випадки коронавірусної  інфекції.
Відтак, відповідно до розпорядчих документів,  створено мобільні бригади медиків, які будуть виїжджати до пацієнтів для проведення тестів на коронавірус.  А також визначено алгоритм  дій для швидкого реагування у разі виявлення захворювання.
Вчергове було наголошено про проведення роз’яснювальної роботи з населенням  щодо дотримання карантинних заходів, самоізоляції   та правил  особистої гігієни. 
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00