Дорогі закарпатці!

2020-04-05 10:12:04
Ми всі зараз спостерігаємо за щоденною сумною статистикою пандемії, спричиненої зараженням COVID-19. На жаль, Україна не стала виключенням, і ця недуга поширилася регіонами.

На Закарпатті, станом на ранок 3 квітня,  інфіковані 24 особи. Але зважаймо, що понад 14 тисяч краян повернулося із-за кордону. Не всі свідомо дотримуються умов самоізоляції. Під час карантину виходять з дому на прогулянки, відвідують родичів та громадські місця без засобів індивідуального захисту. Тим самим наражають на масштабне зараження інших людей.
Ми не можемо зволікати із запровадженням більш жорстких обмежувальних заходів. Тож, будемо посилювати карантині заходи, аби не повторити  іспанського або італійського сценарію поширення цієї смертельної недуги.
Звертаю увагу всіх краян! Із 6 квітня вводяться жорсткіші умови карантину! Забороняється:
- перебування в громадських місцях без одягнених маски чи респіратора;
- переміщення групою з більш ніж двоє осіб, окрім випадків службової необхідності і супроводу дітей;
- перебування в громадських місцях особам, які не досягли 16 років, без супроводу дорослих;
- відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, окрім як для вигулу домашніх тварин однією особою і при службовій необхідності;
- відвідування спортивних і дитячих майданчиків;
- проведення всіх масових заходів, у яких беруть участь понад 10 осіб, окрім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади і органів місцевого самоврядування тощо.
Хочу подякувати всім медикам Закарпаття!
Саме ви зараз на передовій у боротьбі із коронавірусом! Запобігаєте виникненню і поширенню епідемії, локалізовуєте її спалахи, лікуєте хворих.
Уряд та Президент подбали, аби медичні працівники, зайняті лікуванням пацієнтів з лабораторно підтвердженими випадками COVID-19, отримали доплати.
В Ужгороді діє лабораторія, яка проводить тестування методом ПЛР COVID-19 та виявляє захворювання на коронавірусну інфекцію. МОЗ визнало, що результати її досліджень є достовірними.
Разом з меценатами, волонтерами ми організували допомогу літнім і малозабезпеченим людям продуктовими наборами та гарячими обідами. 
Тепер від кожного жителя Закарпаття залежить щоденна статистика заражень. Найкраща протидія коронавірусу - без зайвої потреби не виходити на вулицю та залишатися вдома.
Не займайтеся самолікуванням, бо вчасне звернення до лікаря – дасть можливість швидко виявити недуг та його здолати. Дотримуйтеся гігієни. Не вірте фейкам, а лише офіційній статистиці і рекомендаціям.
Бережіть один одного! Залишайтеся вдома! Будьте здоровими!

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00