Керівники області зустрілися з медиками, які лікують хворих на коронавірус

2020-04-22 09:32:57
Із медиками, які лікують хворих на коронавірус, сьогодні зустрілися керівники області.

В.о. голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко подякував усім медичним працівникам, які ведуть боротьбу з коронавірусною хворобою в області. Наголосив на важливості забезпечення медиків усіма необхідними засобами захисту. Наразі визначені заклади, які лікують хворих на коронавірус, забезпечені медичними костюмами, рукавичками, масками та іншим, щонайменше на найближчі два тижні. Робота по придбанню цих засобів проводиться й надалі.
На Закарпатті визначені три хвилі закладів, які почергово прийматимуть хворих на COVID-19.
КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня» та КНП «Закарпатська обласна клінічна лікарня ім.А.Новака» - перші у цьому переліку.Тут приймають і хворих, які потребують апарати штучної вентиляції легень(ШВЛ).
У стані готовності районні лікарні, які належать до медзакладів охрони здоров’я другої та третьої хвилі. Тут наразі можуть приймати пацієнтів із COVID-19 із середньою формою перебігу захворювання, без супутніх ускладнень.
Єлизавета Біров зазначила, що у районах проводили навчання медичного персоналу, також підготували заклади до прийому хворих на коронавірус.  Важлим у роботі медиків, є вчасне визначення підозри на коронавірусну хворобу. Інакше пацієнт може контактувати із великою кількістю медиків, які не працюють у спеціалізованих умовах. А зараження медичних працівників паралізує роботу лікарень, що є неприпустимим.
Заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк наголосив на важливості налагодження комунікації і організації спільної роботи медзакладів першої, другої та третьої хвилі. Керівника КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня» Михайла Поляка визначено координатором по області.
Михайло Поляк сказав, що потрібно визначити чіткий поділ пацієнтів за рівнем важкості захворювання – не варто госпіталізовувати пацієнтів із легким перебігом хвороби. А інфекційний контроль повинен бути на першому місці, тобто, медперсонал має знати як правильно одягнути і зняти захисні костюми, порядок проведення дезінфекції ізоляційних палат тощо).
Завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик повідомила, що розроблено механізм комунікації та маршрутизації хворих. Поділено випадки коронавірусу за формами перебігу (середні, ускладнені і т.д.). Зауважила на моменті неправильного заповнення направлення до епідеміолога (повинні бути визначені пріорітетні хворі, чиї тести потрібно робити в першу чергу).
У нараді із медиками взяли участь зокрема:
в.о. голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко, заступник голови ОДА Ігор Шинкарюк, директор обласного департаменту охорони здоровя Єлизавета Біров, завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик, керівники медичних закладів області.

















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00