Своєчасне реагування на можливі випадки COVID-19 – відбулося засідання оперативного штабу

2020-04-22 16:42:31

Сьогодні 22.04.2020 в Тячівській РДА відбулося засідання  штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яке провів керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, в.о голови РДА Михайло Полажинець.Зібрання відбулося за участі начальника штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Сергія  Бокотея, голови Тячівської райради Василя Каганця, керівника апарату РДА Богдана Макусія та інших членів штабу.  
Відтак присутні розглянули  питання порядку денного - про своєчасне реагування на можливі випадки COVID-19 на території Тячівського району. Було проінформовано про те, що станом на 22.04.2020 р. на території району нараховується 6 лабораторно підтверджених випадків захворюваності на коронавірусну хворобу - COVID-19. А саме: Тячів -2, Добрянське –2, Вільхівці-1, Нижня Апша -1. 
Також 21.04.2020 р. голова Вільховецької ОТГ М.Цірик  надав інформацію про проведення медичними працівниками КНП «ЦПМСД» експрес-тестів на виявлення ознак коронавірусної хвороби - COVID-19 двом мешканкам с.Добрянське, які дали позитивні результати . Відтак було прийнято рішення  забезпечити невідкладний виїзд мобільної бригади КНП «Тячівська районна лікарня» для забору біологічного матеріалу для проведення тестів ПЛР за місцем проживання даних громадян
На виконання розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від 03.04.2020 №5 було створено мобільні бригади для забору біологічного матеріалу на проведення ПЛР аналізів на COVID-19. Під час обговорення питання  вирішено на базі КНП «Тячівська районна лікарня» провести о 10.00.к.ч. 23.04.2020 р. на базі клінічної лабораторії навчання для членів мобільних бригад при КНП  (дільничних лікарень) для забору біологічного матеріалу на проведення ПЛР аналізів на COVID-19. 
Участь зокрема візьмуть : КНП «Дубівська лікарня», КНП «Нересницька лікарня», КНП «Нижньо-Апшанська лікарня», КНП «Углянська лікарня», КНП «Тереблянська лікарня», КНП «Тересвянська лікарня»
Також присутні розглянули звернення директора КНП «Тячівська районна лікарня» Ф.Яринича  щодо  сприяння   у забезпеченні цілодобового чергування працівників Тячівського ВП ГУНП України в Закарпатській області з метою дотримання вимог та умов карантину по нерозповсюдженню коронавірусної інфекції COVID-19.
Присутні також розглянули й інші важливі питання здійснення заходів з метою недопущення розповсюдження COVID-19 на території району та прийняли відповідні рішення. 
 Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00