Увага! Пероральна вакцинація диких тварин проти сказу

2020-04-24 13:44:29
Головне управління Держпродспоживслуби в Закарпатській області інформує, що з 22 квітня поточного року
в межах Закарпатської області з метою реалізації положень міжнародної угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерства сільського господарства Угорщини щодо виконання Програми боротьби зі сказом на території України в 2018-2020 роках планується проведення заходів з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. 
Так, з 2016 року вздовж українсько-угорського кордону на території України створена так звана «буферна зона» (на Закарпатті до неї входять Берегівський, Виноградівський, Іршавський, Міжгірський, Мукачівський, Рахівський, Тячівський, Ужгородський та Хустський райони), де здійснюється розповсюдження принад із пероральною вакциною.
Поширюватиметься вакцина у вигляді брикетів коричневого кольору, розміром 3х3х2 см, вагою 30 грамів із застосуванням авіатранспорту, шляхом розкидання її  на мисливські угіддя. Цей препарат має  різкий запах рибної муки, він повністю безпечний при поїданні домашніми тваринами і не становить жодної небезпеки для довкілля. Тих,  хто знайшов його, просимо не піднімати чи загортати ґрунтом. Розповсюдження приманок із вакциною буде проводитися із залученням авіатранспорту (АН12). 
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00