Проведено Раду розвитку громад та територій Тячівського району

2020-05-26 15:25:19


Сьогодні, 26 травня, в сесійній залі районної ради в.о. голови райдержадміністрації Михайло Полажинець та голова районної ради Василь Каганець провели засідання Ради розвитку громад та територій Тячівського району, до складу якої також входять голови місцевих рад району,  з наступних питань:

  1. Утворення об’єднаних територіальних громад на території Тячівського району та збереження Тячівського району як окремої адміністративно-територіальної одиниці.

Оскільки Тячівщина може бути розділеною або ж приєднаною до інших адміністративно-територіальних одиниць, вселила стурбованість у місцевих жителів та керівництва району. На думку всіх присутніх, Тячівський район має всі підстави,  щоб залишитись окремою адміністративно-територіальною одиницею з центром у м. Тячів. Один лиш факт того, що Тячівський район за чисельністю населення є найбільшим сільським районом в Україні, де проживає понад 175 тис. осіб - є вагомою підставою відстоювання його як окремої адміністративно територіальної одиниці в процесі реформування, великі відстані та найбільший район краю і України.  

Також, Тячів як адміністративний центр має ряд історичних передумов та переваг на перспективу соціально-економічного розвитку над м. Рахів, які б мали бути враховані за цією методикою під час децентралізації. 

Зокрема, ще у 1329 році Тячів отримав Магдебурзьке право   і займав центральну роль серед коронованих міст Мараморошу з привілегіями  вільного міста, в той час як датою заснування Рахова вважається 1447 рік.

Під час зустрічі було наголошено про попередні чисельні звернення від районної ради та громадськості району у різні вищі інстанції з метою недопущення ліквідації Тячівського району. Також аналогічні звернення було надіслано Тячівською міською радою та громадськими організаціями, зібрано більше 26 -ти  тисяч живих підписів мешканців району за збереження Тячівщини.

В ході засідання Ради прийнято рішення надіслати звернення в Закарпатську ОДА, щодо підтримки  збереження Тячівського району як окремої адміністративно-територіальної одиниці.  

Рада  пройшла в активному обговоренні, присутні мали можливість 

обговорити й інші актуальні питання, які стосуються життєдіяльності нашого краю.

Підводячи підсумки  ради керівництво району подякувало  всім за плідну конструктивну співпрацю.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00