Керівництво району здійснило робочу поїздку в с. Нижня Апша

2020-05-27 15:04:44


Сьогодні, 27 травня   в.о. голови районної державної адміністрації Михайло Полажинець та голова районної ради Василь Каганець здійснили робочу поїздку в с. Нижня Апша, під час якої  побували на будівництві  тублікарні ОКТМО «Фтизіатрія».

Ситуація в цілому світі з туберкульозом напружена. Аби покращити невтішну статистику, в краї прийнята цільова соціальна програма на 2017 – 2021 роки.

У даному пілотному проекті ключовий момент - це транскордонне співробітництво з боротьби проти туберкульозу як в Закарпатській області, так і в Польщі та цілій Європі.

Головним грантоотримувачем є саме українська сторона. Сума коштів складає 6,7 млн. євро, з них 10% - обов'язкове співфінансування з української сторони. 

Кошти, які передбачені для України, будуть використані на завершення будівництва туберкульозної лікарні в селі Нижня Апша Тячівського району, на 100 ліжок. Також обов'язковою вимогою є закупівля необхідної апаратури, проведення навчання для персоналу на всіх рівнях, розробка методичної роботи, виготовлення посібників, забезпечення належного наукового супроводу.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 














Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00