Голова Тячівської РДА Тімур Аверін: «Ми не маємо права втрачати можливість облаштувати опорну лікарню за державною програмою»

2020-06-11 14:00:46
Як ми уже повідомляли у Тячівській районній лікарні, яка визнана опорною, планується відкрити відділення  екстреної (невідкладної) медичної допомоги.  

Дане питання  обговорив сьогодні під час робочої зустрічі голова РДА Тімур Аверін з головою Тячівської районної ради Василем Каганцем та директором КНП «Тячівська районна лікарня» Федором Яриничем.
Відтак як було зазначено для створення відділення і встановлення дороговартісного сучасного медичного обладнання, яке теж буде закуплено за державні кошти потрібно підготувати приміщення, відповідно до протоколів.
Проблема в тому, що на даний час лікарня не має необхідної площі  і тому  звернулась до приватного діагностичного центру “Гемо Медика” звільнити орендовані приміщення на першому поверсі, які вони займають з 2013 року.  
Центру було запропоновано декілька варіантів для переселення, однак жоден з них не був ним прийнятий. 
В той же час, завершуються тендерна процедура і потрібно негайно приступати до реконструкції приміщень під нове відділення. Тож назріває небезпека штучного затягування ситуації.  Тому  було домовлено повторно звернутись до представників «Гемо Медика»,  щоб знайти компромісне рішення. 
- Ми не маємо права втрачати можливість облаштувати опорну лікарню за державною програмою, адже відкриття відділення надасть змогу мешканцям отримувати дороговартісні послуги безкоштовно, -  наголосив у підсумку Тімур Аверін. 
Преслужба Тячівської райдержадміністрації 


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00