Голова Тячівської РДА Тімур Аверін провів нараду з медиками щодо ситуації з COVID-19

2020-06-12 18:14:31
У четвер 11.06.2020 р голова Тячівської РДА  Тімур Аверін провів робочу нараду з керівниками закладів охорони здоров'я району.

 Участь у зібранні також взяли - голова районної ради Василь Каганець та головний спеціаліст сектору РДА Василь Бокотей.  
Серед основних питань порядку денного - ситуація щодо COVID-19  в районі та забезпечення медиків необхідними засобами у боротьбі з пандемією.
Як було інформовано, на жаль, кількість захворювань серед населення району  зростає.  На сьогодні проблемним залишається проведення ПРЛ - тестування через надзвичайно велике навантаження обласної лабораторії.  
Тячівська районна лікарня вже використала запаси швидких тестів на COVID-19, однак ефективність їх дуже низька. Всього проведено 323 тести, по яких виявлено 8 випадків захворювання.  
В той же час відібрано і відправлено на ПРЛ дослідження  429  біологічних матеріалів.  Загалом у районі зареєстровано 36 випадків захворювання на COVID-19, на жаль, 2 людей померло.  
 Райлікарня досі не отримала  від  НСЗУ пакет з надання медичних послуг пацієнтам з підозрою або встановленою коронавірусною хворобою (COVID-19),   що спричиняє навантаження на бюджет закладу. 
Обговоривши всі проблемні моменти,  було надано пропозицію  розглянути можливість  придбати  в лікарню медичне устаткування  для проведення тестування  на COVID-19 методом  Імуноферментного аналізу ( ІФА).
Як уточнив директор КНП "Тячівська РЛ" Федір Яринич  - метод ІФА-тестування визначає імуноглобуліни двох типів: M і G, коли йдеться про гострий процес захворювання та коли людина перехворіла або інфікувалася вірусом і виробилися антитіла до цього захворювання. В той же час, згідно  наказів МОЗ для встановлення діагнозу рекомендовано виключно результат ПЛР.
У підсумку голова Тячівської РДА Тімур Аверін наголосив,  що придбання такого медичного обладнання  дозволить економити бюджетні  кошти та запровадити  більш масову діагностику населення з метою запобігання поширенню  COVID-19  на  території району. 
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00