Голова Тячівської РДА Тімур Аверін: " Тереблянський комплекс цього року повинен бути заселений"

2020-06-13 10:07:29
У п'ятницю, 12.06.2020 р. голова Тячівської РДА Тімур Аверін провів нараду щодо ситуації, яка склалася на Тереблянському комплексі.  

Участь  взяли - голова районної ради Василь Каганець та головний спеціаліст сектору РДА Василь Бокотей, голова смт. Солотвина Юрій Ухаль та с. Тереблі Руслан Янчій, керівники структурних підрозділів РДА, організацій району. 
Попередньо, в рамках робочої поїздки на Тячівщині голови Закарпатської ОДА Олексія Петрова, очільник району разом з губернатором області навідувались на об'єкт.
За результатами поїздки надано доручення провести ряд невідкладних заходів з метою запуску даного комплексу. 
Об'єкт  збудований  у 2013 році для переселення мешканців Солотвина із небезпечної зони деформації земної поверхні у зв'язку із затоплення шахти. 
Він  складається з 17 індивідуальних житлових будинків  та 8 багатоквартирних будинків на 116 квартир, дошкільного навчального закладу на 140 місць та школи на  330 учнівських місць, відповідних  систем  життєзабезпечення.
Однак за цей час житловий комплекс так  і не був заселений, і вже почав занепадати,  майно розкрадають мародери.  
Переселенці з Солотвина не поспішають,  а то й відмовляються сюди переїжджати. На сьогодні тут працюють лише  дитсадок і школа та живуть декілька сімей. 
Та найбільшою проблемою об'єкту залишається  те, що він досі є безхазяйним майном. А для того щоб  його взяти на баланс  потрібно внести зміни з  визначення цільового призначення та статусу житла на рівні Кабінету Міністрів.
Неодноразові звернення керівництва району з приводу цього не дали бажаних результатів.  
Відтак учасниками наради було обговорено всі проблемні питання Тереблянського комплексу і, згідно доручення губернатора,  визначено  чіткий план дій та узгоджено їх  виконання.
- Нам потрібно зробити все необхідне, щоб Тереблянський комплекс цього року   був заселений, - наголосив у підсумку Тімур Аверін.
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 
 
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00