Ситуацію в районній лікарні, яка склалася довкола "Гемо Медика", обговорили на депутатській комісії

2020-06-13 12:05:51

У п'ятницю 12.06.2020 р голова Тячівської РДА Тімур Аверін взяв участь у засіданні постійної депутатської комісії Тячівської районної ради з питань охорони здоров'я, материнства, дитинства та соціального захисту населення. 

Серед учасників зібрання - голова Тячівської районної ради Василь Каганець та заступник Ігор Грабарь, голова комісії Михайло Даруда та члени комісії  - Степан Бедевельський, Михайло Дикун, Михайло Паканич. 
А  також голова бюджетної комісії Олег Палінкаш, директори КНП «Тячівська районна лікарня» Федір Яринич та «Тячівська районна поліклініка» – Йосип Болдессарі та ін. 
Приводом для зібрання постало вирішення ситуації, що склалася в районній лікарні у зв'язку з реалізацією проєкту капітального ремонту з переплануванням першого поверху акушерсько-гінекологічного корпусу під відділення екстреної (невідкладної) допомоги та центром "Гемо Медика", яка займає тут приміщення з 2013 р і має його вивільнити. 
Відомо, для того щоб створити відділення лікарні потрібно відповідну площу, якої немає, оскільки її орендує приватний центр.
Це вже не перше зібрання з даного питання, однак представник центру не з'явився, хоч був запрошений.
Попередньо були проведені перемовини та надіслані офіційні листи, однак на жодний із запропонованих альтернативних  варіантів "Гемо Медика" не погоджується. Для переселення центру було надано декілька пропозицій на території лікарні та у місті.
Про ситуацію відомо голові Закарпатської ОДА Олексію Петрову, а її вирішення перебуває на особистому контролі голови РДА Тімура Аверіна.
Водночас, завершуються тендерна процедура і лікарні потрібно негайно приступати до реконструкції приміщень під нове відділення. 
Таке відділення, яке створюється за державною програмою і європейським взірцем буде мати сучасне дороговартісне обладнання та цілодобово без вихідних працюватиме на базі лікарні й надаватиме безкоштовні послуги. 
На жаль, поки не досягнуто компромісу з "Гемо Медика"  процес реалізації проєкту може затягнутись. 
Учасники зібрання прийняли рішення провести зустріч з власниками центру та обговорити всі можливі варіанти вирішення ситуації,  щоб прийняти остаточне рішення.
Та як наголосив голова РДА Тімур Аверін: "Ми маємо у визначений термін виконати в районі державну програму, яка діє під патронатом Президента Володимира Зеленського і спрямована на доступні і якісні медичні послуги для людей".
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00