У Тячівській РДА обговорено питання захисту району від водної стихії

2020-06-15 15:43:32
Сьогодні 15.06.2020 р голова Тячівської державної адміністрації Тімур Аверін провів робочу зустріч  з начальником Тячівського МУВГ Сергієм Стойкою.

Приводом для розмова постало питання захисту району від водної стихії та стану водозахисних споруд, яке підняв очільник району Тімур Аверін, особливо тепер, коли не припиняється сезон дощів, і назріває небезпека паводкових ситуацій.
Сергій Стойка коротко інформував про функціонування і матеріальне забезпечення Тячівського МУВГ, яке є   найбільшим в Закарпатській області по території і охоплює два райони –Тячівський та Рахівський. 
Управління обслуговує 76 кілометрів дамб, 112 км берегоукріплень, 27 гідроспоруд і 5 автоматизованих станцій, які слідкують за рівнем води.
 На жаль, через припинення фінансування державної протипаводкової програми «Тиса» найбільш маштабні роботи по будівництву та реконструкції гідроспоруд не проводяться, тож чимало з них знаходяться у не найкращому стані. 
За кошти, які вдалося за останні роки акумулювати з різних джерел проводились лише невідкладні роботи на потенційно небезпечних ділянках (зсувах, проривах дамб),  і то, на жаль,  не всі профінансовані. 
В той же час споруди, які були зроблені для прикладу в  Руській Мокрій, Калинах, Нересниці, Біловарцях, Красній, Вонігові та ін., пройшли перевірку водою і проявили свою здатність захистити населені пункти від стихії. 
Загалом, як зазначив Сергій Стойка  водники Тячівського МУВГ готові зустріти паводок: у наявності насосні станції, повністю укомплектовані аварійні запаси.
Більше того діє автоматизована інформаційно-вимірювальна система,  за якою цілодобово визначається ситуацію на річках при паводках і межових рівнях. І таке попередження про підняття рівнів води є дуже важливим при загрозі надзвичайних ситуацій, що дозволяє оперативно спрацювати всім екстреним службам. 
У підсумку розмови Тімур Аверін наголосив визначити найбільш небезпечні ділянки, які досі не зроблені, щоб поставити їх в пріоритет на подальше фінансування.  І відтак проводити всі інші необхідні заходи з метою створенням надійної системи захисту населених пунктів району від водної стихії. 
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00