"Береженого й Бог береже!" - керівництво Тячівщини зустрілось з духовенством

2020-06-20 11:44:07
У п'ятницю 19.06.2020 за круглим столом у Тячівській райраді відбулася зустріч голови РДА Тімура Аверіна та голови райради Василя Каганця з керівниками найбільших релігійний конфесій, благочинними та настоятелями церков. 

Участь також взяли - керівник апарату РДА Богдан Макусій та керівник штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій Василь Бокотей.
Приводом для зібрання постала ситуація з надзвичайно великим темпом росту коронавірусного захворювання серед місцевого населення на території району. 
Як повідомив Тімур Аверін за останні дні зафіксовано антирекорд і Тячівщина з останнього місця вибилась у "лідери". 
Основна причина полягає в тому, що після виходу з жорсткого карантину, в нас  перестали дотримуватись правил, яких ніхто не відміняв. 
Зокрема що стосується протиепідеміологічних заходів, індивідуального захисту, соціальної дистанції, масових зібрань  та ін.  
- Така тенденція поширення COVID-19 може негативно вплинути на життєдіяльність району, коли  знову  доведеться запроваджувати більш жорсткий карантин, чого б нам дуже не хотілося робити, - наголосив Тімур Аверін.     
Відтак очільник району закликав священників вжити всіх заходів для унеможливлення поширення коронавірусної інфекції в релігійних закладах  та доводити до прихожан інформацію про необхідність дотримання норм гігієни, визначених  МОЗ.  
Так, відповідно до рішення місцевої комісії ТЕБ та НС від 10.06.2020 р  (протокол № 13) , рекомендовано уникати масових зібрань людей.
І за можливості проводити релігійні заходи на відкритому повітрі з дотриманням фізичної дистанції та обмеженою кількістю осіб. 
Як підкреслив  Тімур Аверін виконання  простих рекомендацій дозволить швидше пройти цей небезпечний період спалаху захворювання і повернутись до звичних норм життя.
Також до присутніх священнослужителів звернувся голова райради Василь Каганець, який насамперед подякував духовенству від імені керівництва за співпрацю. 
І зокрема  оперативне реагування та дотримання карантину під час відзначення  найбільшого релігійного свята - Великодня. 
Вжиті тоді керівниками релігійних громад вчасні протеепідеміологічні заходи протидіяли масовому поширенню інфекції серед вірян.  
- Однак як показує практика, важливо й надалі дотримуватись визначених рекомендацій, щоб не траплялися такі ось спалахи COVID-19, які маємо тепер, - зазначив Василь Каганець.
Присутні на зібранні священнослужителі висловили свої думки з приводу ситуації щодо COVID-19 і загалом насущних проблем духовного життя населення. 
Було надано пропозицію налагодити більш активну комунікацію між представниками влади і духовенства у вирішенні не лише цього, а й інших актуальних питань району. 
Всі присутні  одностайні в одному: "Береженого й Бог береже", тому домовились у спільних діях з метою забезпечення благополуччя населення Тячівщини. 
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації










Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00