Олексій Петров про ситуацію щодо заходів по запобіганню поширення коронавірусу в області

2020-06-22 09:23:15
Олексій Петров:

"109 хворих, підтверджених методом ПЛР, на ковід 19 закарпатців за останню добу.
❗ Ситуація тривожна. Зберігається стійка тенденція до збільшення кількості хворих. В основному це пов’язано із тим, що пом’якшення карантину сприйняли, як відміну карантину.
❗ Ми спостерігаємо, низьку соціальну відповідальність громадян – майже не використовують засоби захисту у місцях загального користування, у транспорті, проводять масові заходи – весілля, дні народження, поминки, релігійні зібрання. У місцях загального користування порушення майже на кожному об’єкті.
❗ НАГАДУЮ! У приміщеннях має перебувати одна людина на 10 метрів квадратних, якщо це 200 м квадратних – не більше 20 людей, особливо це стосується супермаркетів.
❗ Ми будемо знову змушені посилювати протиепідемічні заходи. Відмінено міжобласне сполучення, якщо ситуація буде погіршуватися, ми будемо змушені відмінити курсування міжміського та міського громадського транспорту, поки на вихідних.
❗ У нас є великий ризик, якщо ситуація не покращуватметься, відбудеться перезавантаження лікарень і медики просто не зможуть надавати лікарську допомогу тим, хто цього буде потребувати!!!!
❗ Від сьогодні поліція проводить регулярні рейди щодо дотримання самоізоляції, роботи ресторанів – наголошую!!! дозволена лише форма – «їжа на виніс» та тераси, у разі погіршення ситуації ми знову будемо змушені зупиняти роботу закладів громадського харчування повністю!
❗ Показники зростають, потрібно посилювати контроль, передусім –самоконтроль кожного з нас!
Також я звертаюся до керівників релігійних конфесій. Ви авторитетна думка для ваших прихожан, до вас дослухаються. Вам вірять. Чимало людей заражаються саме під час релігійних заходів, і вам відомо як важко проходить ця хвороба. Дедалі частіше ми спостерігаємо складну форму коронавірусу – пневмонію-запалення легенів, коли хворим потрібне спеціальне лікування, киснева терапія. Сьогодні варто максимально обмежити масові заходи, навіть релігійні. Віряни можуть перебувати на дворі із дотриманням соціальної дитсанції, у приміщенні – не більше 10 людей. А краще знову повернутися до уже випробуваної практики – богослужіння у режимі відеотрансляції, онлайн.
Закликаю вас бути свідомими!
Будьте прикладом для інших!
Любіть, цінуйте, поважайте себе і своїх близьких. Бережіть свою родину! Головне – це наше з вами здоров’я і життя!"

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00