Олексій Петров: Закарпатська область готова до проведення ЗНО!

2020-06-23 15:24:11
Олексій Петров:
"Область готова до проведення ЗНО! Про це мені сьогодні доповіла директорка департаменту освіти і науки Ганна Сопкова.

Основне наразі – дотримання протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання. Це – запорука збереження здоров’я випускників та залучених працівників. Для належної організації проведення ЗНО мною підписано відповідне розпорядження.
На Закарпатті працюватимуть 53 пункти тестування. До участі у зовнішньому незалежному оцінюванні зареєстровано 12834 особи.
Ганна Сопкова прозвітувала, що кожен пункт забезпечено у достатній кількості:
✔ дезінфікуючими засобами для обробки рук і поверхонь
✔ ізоляційними медичними одноразовими халатами і захисними щитками для медпрацівників
медичними масками та пірометрами.
Дорожніми картами усіх залучених працівників чітко передбачено регламент дій щодо безпечного перебування у пунктах тестування.
Також, нагадаю, Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року» , згідно якого учні, що завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації (ДПА).
Ті, хто не планував вступати до закладів вищої освіти в цьому році, можуть отримати свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти без складання ЗНО.
Водночас, згідно з законом, учні, які завершують навчання у закладах середньої освіти, мають право за власним бажанням пройти ДПА, зокрема у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), необхідну для вступу до закладів вищої освіти України.
За даними Міністерства освіти і науки, скасування обов’язкової ДПА дасть змогу зменшити приблизно на 27-30% кількість учасників тестування та відповідно збільшити соціальну дистанцію між ними в аудиторіях.
Отож, перший іспит ЗНО в області ми проводимо 25 червня. Бажаю випускникам зібратися й успішно скласти його. Знаю, ви навчалися, серйозно підготувалися, вірте у себе і у вас усе вийде!"

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00