Термінове звернення до мешканців Тячівського району у зв'язку із загостренням ситуації з COVID- 19!

2020-06-27 20:30:00

Тячівська державна адміністрація повідомляє:

На жаль, ситуація з поширенням коронавірусного захворювання на території району загострюється. 
За останні декілька днів Тячівщина перебуває в лідерах серед інших районів за кількістю виявлених осіб з COVID- 19 та летальних випадків.
Такий спалах інфекції є результатом того, що місцеві мешканці перестали дотримуватись протиепідемічних заходів та карантинних норм, які ніхто не відміняв.
А саме - носіння засобів індивідуального захисту, соціального дистанціювання і регулярної дезінфекції.
Нагадуємо, що на території району, скасовані послаблення протиепідемічних заходів, тобто забороняється, введених на території району рішенням  місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 29 травня 2020 № 12 (із змінами від 18.06.2020): 
- проведення   спортивних  заходів  без глядачів, в яких  беруть участь не більше 50 осіб;
 - проведення релігійних заходів, за умови участі не більше 1 однієї особи на10 метрів квадратних площі, де проводиться релігійний захід;               
 - діяльність готелів (крім функціонування в готелях ресторанів, басейнів, спазон); 
- роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб);
 - відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти, проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти тощо;
 - організація та проведення святкування і урочистих заходів, пов’язаних із весіллям за участі більше 10 осіб;
 - проведення поминальних та ритуальних заходів із поховань померлих за участі більше ніж 10 осіб у приміщеннях;
 - роботу спортивних залів, фітнес-центрів, тренажерних залів та проведення спортивних заходів на стадіонах із кількістю учасників більше 10 осіб;
 - роботу басейнів, спа-зон та розважальних закладів;
 - роботу ресторанів, кафе, інших закладів харчування у закритих приміщеннях, дозволені лише тераси та форма «їжа на виніс»
 - відвідування закладів дошкільної освіти;.   
 - у вихідні (субота, неділя) та святкові дні регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів громадським автомобільним транспортом у міському, приміському сполучені.
Також суб’єктам господарювання, що здійснюють діяльність у фармацевтичній сфері, місцевим органам Пенсійного фонду України, банківським установам рекомендовано встановити із 11.00 по 13.00 години прийому відвідувачів (споживачів) похилого віку розмежувавши прийом із іншими відвідувачами та не допускати у визначені вище години прийом інших категорій громадян (споживачів).
Обов’язково! Роботу всіх суб’єктів господарювання проводити з дотримання встановлених епідвимог  - засоби захисту, дезінфекції,  тощо   
Також повідомляємо, що на території району будуть проводитися посилені рейди-перевірки щодо дотримання карантинних обмежень, на порушників накладатимуться штрафи!
У неділю,  28 червня 2020 р відбудеться рейд по населених пунктах району спеціальної комісії за участі підрозділів поліції. 
Закликаємо мешканців району максимально залишатися вдома, без нагальної потреби не виходити на вулицю і  уникати громадських місць та скупчень людей. 
Всі,  хто перебуває на самоізоляції, дотримуватись умов і не наражати на небезпеку інших!  
Звертаємось до всіх бути свідомими і не нехтувати засобами індивідуального захисту!
Бережіть себе і будьте здорові! 
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00