Тячівська РЛ і "Гемо медика" - пошук компромісу (відео)

2020-07-01 16:24:47

Ще взимку стало відомо, що відповідно до розпорядження Кабміну Тячівська районна лікарня ввійшла до списку опорних.
Це стало приємною новиною для місцевого населення, адже передбачає створення на базі медзакладу відділення безкоштовної невідкладної медичної допомоги, яке функціонуватиме 24 години на добу 7 днів на тиждень.
 До слова, таких відділень заплановано по всій Україні лише 212. Є лише одне але. Частина приміщень акушерсько-гінекологічного корпусу, який по всім нормам підійшов під реорганізацію у екстрену меддопомогу, з 2013 до 2023 року перебуває на правах оренди в приватного діагностичного центру «Гемо Медика».
Оскільки ж проєкт, що передбачає формування відділення невідкладної медичної допомоги потребує негайної реалізації, останнім було запропоновано альтернативні приміщення.
Та керівництво «Гемо Медика» на альтернативу не погодилося, мовляв, запропоновані приміщення їх не влаштовують. Так само і тячівській райлікарні під реорганізацію екстреної медичної допомоги підходить лише той корпус, частину якого наразі орендує інвестор. З метою вирішення цього питання починаючи з березня у Тячеві пройшло чимало нарад та конференцій.
Голова районної ради і райдержадміністрації підкреслюють: хочуть дійти компромісу, вирішити проблему за добровільною згодою без судової тяганини. Чергова нарада за участі спеціалістів Закарпатської ОДА (начальника відділу капітального будівництва та інженера з технічного нагляду) відбулася 24 червня.
Було зазначено, що представники облдержадміністрації також займають позицію державницьку, як і весь район. На зібрання запросили й представників центру «Гемо Медика», та останні не з’явилися, пообіцявши зустрітись на відеоконферіції кількома годинами пізніше, та й це в них не вдалося. Варто додати, 25 червня все ж відбувся конструктивний діалог на відеоконференції між керівництвом Тячівської районної ради та представниками «Гемо Медика».
За словами Василя Каганця, останні запевнили, що приймуть кінцеве рішення за вихідні: щодо переїзду або ж початку судового процесу. Але, каже п. Василь, в ході бесіди дали надію, що перейдуть в приватне приміщення і цим дійдуть консенсусу. Тож якою буде  подальша доля Тячівської райлікарні – дивіться у наступних випусках.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00