Ситуація щодо ринків на Тячівщині

2020-07-17 17:09:16
Як ми уже повідомляли 15 липня регіональна комісія ТЕБ та НС Закарпатської області прийняла рішення про тимчасову заборону торгівлі на речових ринках Тячівщини через стабiльно високий piвень захворюваностi на COVID-19.  

Зокрема, станом на 09. 00 год. 16 липня  2020 року  на території району  підтверджено гостру коронавірусну інфекцію у 336 осіб, 19 з яких померло, сьогодні зареєстровано ще +9 випадків. Тячівщина впродовж останнього тижня входить у трійку лідерів серед районів у Закарпатській області за кількістю хворих на COVID-19. Найбільший спалах спостерігається на території Тячівської ОТГ.
Завантаженість Тячівської райлікарні пацієнтами з діагнозом COVID-19 становить 90%, на лікуванні в закладі  86 осіб, 7  - у важкому стані. 
І якщо ситуація не зміниться,  то наслідки можуть бути непередбачуваними. 
Вчора 16 липня  місцевою комісією ТЕБ та НС підтримано рішення регіональної комісії тимчасово заборонити ( до покращення епідемічної ситуації ) на території Тячiвського району роботy речових ринкiв за винятком продуктових вiддiлень (магазинiв, торгових точок) за умови дотримання санiтарно - епiдемiологiчних вимог. 
Сьогодні 17 липня обурені таким рішенням підприємці прийшли в РДА з вимогою скасувати дане рішення комісії та дозволити роботу на ринках. Люди пояснили це тим, що через карантині обмеження опинилися у складній фінансовій ситуації, і не мають за що годувати свої сім’ї та сплачувати комунальні послуги. 
З протестувальниками зустрівся голова Тячівської РДА Тімур Аверін, перший заступник голови РДА Олександр Шеверя,  Тячівський міський голова Іван Ковач та інші представники місцевої комісії. Відтак було обговорено ситуацію та можливі варіанти її вирішення.
Після тривалої дискусії підприємці направили  офіційне звернення до Тячівської РДА та Закарпатської ОДА з проханням зупинити дію карантинних заходів щодо тимчасової заборони торгівлі на речових ринках. А також у зверненні вказали, що беруть на себе всі зобов’язання дотримуватись всіх карантинних і протиепідемічних норм. 
Відповідно голова Тячівської РДА Тімур Аверін направи лист   голові Закарпатської ОДА Олексію Петрову щодо  розгляду даного звернення на черговому засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС, враховуючи пропозиції підприємців.
- В даний час кожен з нас повинен усвідомити  свою відповідальність щодо ризику захворювання перед своїми близькими, рідними, сусідами, оточуючими довкола нас, адже ситуація може вийти з під контролю. Тому звертаюся до вас, як до свідомих громадян, виконувати карантинні заходи та поставитись з порозумінням до встановлених обмежень.  Бережіть себе і будьте здорові, - наголосив Тімур Аверін.   
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 







Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00