Співпраця із волонтерами

2020-07-20 08:22:55
Перший заступник голови обласної державної адміністрації Олег Коцюба та заступник голови обласної державної адміністрації Ольга Травіна зустрілися із головою ГО «Відродження України – Закарпатської області» Властою Рейпаші.

Говорили зокрема про закупівлю кисневих концентраторів для районних лікарень, які долучили до прийому хворих на коронавірус.
Організація активно працює у цьому напрямку:
минулого тижня ГО подала заяви на два гранти щодо придбання кисневих концентраторів;
ведеться постійний моніторинг цін на ринку апаратів чистого кисню високої концентрації;
планують оголошувати офіційний збір коштів щодо закупівлі цих апаратів для лікарень другої і третьої хвилі.
Говорили також про транспортування гуманітарної допомоги лікарням, які приймають хворих на COVID-19. Організація не має власного транспорту, а доправляти допомогу медзакладам необхідно по всій території області. До вирішення цієї проблеми долучиться департамент охорони здоров’я.
Також обговорили можливість надання приміщення Центру, який займається вирішенням питань учасників бойових дій на Сході України. Олег Коцюба сказав, що буде вивчена можливість надання офісу для роботи волонтерів.
Довідка: організація, яку очолює Власта Рейпаші, створена 2018 року на базі волонтерської спільноти, яка активно діє на Закарпатті з 2014 року. Сьогодні волонтерська мережа охоплює 56 координаторів у 34 населених пунктах області та здійснює збір коштів для підтримки медичних закладів регіону, задіяних у протидії поширенню COVID-19, а також займається вирішенням питань учасників бойових дій на Сході України.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00