Закарпатська ОДА надіслала подання про відзначення єпископа Мілана Шашіка орденом “За заслуги” посмертно

2020-07-21 09:37:09
Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров взяв участь у похованній службі єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії Мілана Шашіка.
У своєму поминальному слові Олексій Геннадійович зазначив, що шкодує, що  йому   так мало вдалося поспілкуватися з такою великою людиною:
«Із Преосвященним Владикою Міланом мені випала честь познайомитися зовсім недавно, однак навіть за час тої короткочасної розмови я повною мірою відчув усю його незламність духу, щирість, життєрадісність, мудрість, видатний розум і велике серце! 
Владика Мілан став духовним наставником, прикладом для наслідування для десятків тисяч закарпатців та християн далеко з-за меж нашої області! Однак, що найголовніше, був тим пастирем, який об’єднав усю закарпатську громаду, незалежно від національностей та конфесій. 
Він допомагав, благословляв, підтримував, надихав…Був повністю відданий служінню Богу, Церкві, Закарпаттю та Україні.
Усі ми вдячні йому за його приклад віри та велику працю. Його ім’я вже закарбоване золотими літерами в нашій пам’яті і серцях разом з великими єпископами Мукачівськими Андрієм Бачинським та блаженним Теодором Ромжею»
Наприкінці свого поминального виступу Олексій Петров додав, що Закарпатська ОДА надіслала в Офіс президента клопотання про відзначення Владики орденом “За заслуги” 2-го ступеня посмертно.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00