Благодійники передали в медичні заклади області кисневі концентратори

2020-07-22 09:24:56
11 кисневих концентраторів сьогодні надали благодійники керівникам районним медичним закладів. Загалом, волонтери благодійного фонду «Дім милосердя» придбали 19 таких апаратів. Ще 8, за інформацією директора благодійного фонду Василя Фенчака, доставлять завтра. Загальна вартість допомоги складає майже 700 тисяч гривень.

Приймаючи таку необхідну для області медичну техніку, голова Закарпатської ОДА Олексій Петров та перший заступник Олег Коцюба висловили вдячність благодійникам за те, що вони оперативно відкликнулися на заклик про допомогу:
Водночас, хочу зазначити, що коштами на закупівлю кисневих концентраторів область володіє. Однак закупівля цих апаратів могла затягнутися на кілька місяців, а лікарні 2-3 хвилі потребують їх вже сьогодні. Особливо, враховуючи той факт, що змінився світовий, а, відповідно, і український протокол лікування хворих на COVID-19 і ми сьогодні відходимо від практики широкого застосування ШВЛ. Тому саме в кисневих концентраторах відчували найбільшу необхідність», - заявив Олексій Петров.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00