Олег Коцюба зустрівся із представниками сфери культури Закарпаття

2020-07-23 09:36:25
Нарада з керівниками комунальних закладів Закарпатської обласної ради сфери культури відбулася у Закарпатському обласному художньому музеї ім.Й.Бокшая.

Участь у зустрічі взяв перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Олег Коцюба та директорка департаменту культури Оксана Бабунич.
Олег Коцюба відзначив: «Це перший наш діалог з питань розвитку, вирішення проблемних моментів, які існують у культурній сфері Закарпаття. І точно – не останній.
Давайте співпрацювати в цьому плані. Саме завдяки такій плідній співпраці можна реалізовувати той чи інший проєкт. Якщо є конкретні питання, ми в робочому порядку будемо їх вирішувати».
Під час зустрічі обговорили основні положення Закону України №3377, який передбачає підтримку культури, креативних індустрій, туризму, малого і середнього бізнесу в період карантину:
- гранти інституційної підтримки;
- зміст і напрямки нових програм, які  Український культурний фонд має намір оголосити на початку серпня;
- пошук позабюджетних коштів та партнерів. 
Окремі питання роботи закладів та установ культури обласного підпорядкування, пов’язані з карантинними обмеженнями, бо цей період – це фактично період простою, упродовж якого театри, музеї, концерті установи не змогли отримати заплановані надходження до спеціального фонду.
Саме з власних надходжень заклади оплачують поточні ремонти, заходи з підготовки до опалювального сезону та цілий ряд інших витрат. Як зауважили присутні, за умови продовження карантинних обмежень без фінансової підтримки з обласного бюджету ці питання вирішити навряд чи вдасться.
Обговорили також системні зміни та підходи до формування державної політики у сфері культури. Ці зміни, а також рішення 1630 «Про Регіональну стратегію розвитку Закарпатської області на 2021-2027 роки» та рішення 1631 «Про план заходів з реалізації у 2021-2023 роках Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на 2021-2027 роки» обласної ради будуть максимально враховані при розробці проєктів нових регіональних програм та проєктів бюджетних запитів.
 

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00