Закарпатська ОДА підписала Меморандум про співпрацю з Асоціацією інженерів-консультантів України

2020-07-24 10:34:06
У четвер в.о. голови Закарпатської облдержадміністрації Олег Коцюба зустрівся з президентом Асоціації інженерів-консультантів України (АІКУ) Яною Щигуровою.

Участь у зустрічі взяли заступник голови ОДА Віталій Цвігун та директор департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства Едуард Маляр.
Сторони обговорили питання забезпечення європейських стандартів якості контролю за будівництвом великих інфраструктурних об’єктів, в тому числі дорожнього будівництва.
Зазначалося, що наразі на всіх проєктах, що реалізовуються за кошти міжнародних фінансових організацій, застосовують стандарти FIDIC. В Україні FIDIC почав активно працювати з 2012 року. Як зауважила Яна Щигурова, одним із перших указів, які підписав Президент України Володимир Зеленський, був саме указ щодо підвищення якості дорожньої сфери. В Указі передбачено, що з метою посилення контролю за якістю будівництва мають залучатися інженер-консультанти FIDIC.
Олег Коцюба: «Ми зацікавлені у широкій та конструктивній співпраці з Асоціацією. Вимоги до якості будівельних робіт мають бути максимально посилені. Тому дуже позитивно, що ми рухаємося одним напрямком“.
Відтак Олег Коцюба та Яна Щигурова підписали Меморандум про співпрацю між Закарпатською ОДА та Асоціацією інженерів-консультантів України. Документ засвідчує зацікавленість сторін у розвитку співробітництва з питань реалізації проектів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонтів об’єктів інфраструктури, зокрема автомобільних доріг.
Довідково: Асоціація інженерів-консультантів України (АІКУ) є єдиним повноважним представником Міжнародної федерації інженерів-консультантів (FIDIC) в Україні – міжнародної організації у сфері будівельного консультування, заснованої ще на початку ХХ століття. Фахівцями напрацьовано певні стандарти документообігу, організації технічного нагляду та супроводу інфраструктурних проектів. З 1945 року інженери-консультанти організації здійснюють супровід усіх проєктів, що реалізовуються за рахунок кредитних коштів Світового банку. Це і контроль якості, і розробка тендерної документації та документації на підрядні роботи, проєктування, інжинірингові послуги.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00