Нагадуємо про необхідність оплати за спожиті житлово-комунальні послуги

2020-08-06 11:00:07
24 березня 2020  Мінрегіон надіслав лист з рекомендаціями в усі держадміністрації щодо оплати ЖКП в умовах карантину.

Підприємства ЖКГ повинні забезпечити споживачам здійснення онлайн-платежів через особисті кабінети на офіційних сайтах та за допомогою інших загальнодоступних сервісів. 
В умовах карантину та надзвичайної ситуації на території країни багато хто не зможе  повністю і вчасно оплатити комунальні платежі. Тому введено  заборону під час карантину нараховувати та стягувати штрафи і пеню за несвоєчасну оплату ЖКП. Забороняється припиняти або зупиняти надання послуг громадянам навіть у разі несплати платежів або їх затримки.
Проте оплата споживачами ЖКП впливає на роботу  підприємств галузі. Несплата ж може призвести до проблем у роботі постачальників. 
За даними Державної служби статистики України заборгованість населення Закарпатської області за спожиті житлово-комунальні послуги (без урахування газу та електроенергії) по підприємствах усіх форм власності за станом на 01.06.2020 становила -200, 2 млн.грн. (по Україні – 30, 1 млрд.грн.) 
Серед населених пунктів області найнижчий рівень оплати населенням за спожиті житлово-комунальні послуги також в м Тячів (81,7відс.) та смт. Солотвино (78,5 відст.)   
Нагадуємо про необхідність оплати спожитих послуг, згідно виставлених рахунків. Вчасна оплата – запорука безперебійної роботи комунальних підприємств та якісного надання послуг.
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00