Платформа міжнаціонального діалогу Закарпаття

2020-08-07 09:47:17
Об’єднуватися, інтегруватися, бути разом у ці нелегкі часи – це єдиний шлях до розвитку як регіону, так і країни загалом.

Багатонаціональність краю – це родзинка області, яку треба зберегти і популяризувати. У цьому наша сила! Ми пропагуємо повагу один до одного, підтримку, позитивне бачення майбутнього.
Саме такими були головні меседжі установчих зборів новоствореної ГО «Платформа міжнаціонального діалогу Закарпаття», яка відбулася у селі Велика Бийгань Берегівського району.
На зустрічі були присутні лідери усіх найчисельніших національних спільнот області: угорці, роми, словаки, румуни, євреї та інші.
Запросили взяти участь і представників обласної влади.
Олексій Петров:
"Свою роботу в області, зокрема, почав із заяви, що не існує "угорського питання", "русинського питання", як і словацького, ромського, румунського, єврейського та інших. Є питання комфортного, достойного, справедливого, мирного співіснування у цьому прекрасному краї представників усіх національностей! Для цього у нас є усі можливості та мотивації.
Розумію, що зараз, напередодні місцевих виборів, буде чимало політичних сил, які спробують використовувати питання національностей, говорити про утиски, відсутність комунікації. Кажу на випередження, цього в області немає і не буде! Я відкритий до співпраці, продемонстрував це своїм приїздом на установчі збори. І ми будемо слухати один одного, і створимо ефективну платформу для прийняття спільних рішень!"


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00