Мінеральні води Закарпаття

2020-08-21 12:15:25
Олексій Петров, голова ОДА:

"Мінеральні води Закарпаття – скарб нашого краю, який при ефективному та  дбайливому використанні може стати одним із основних факторів розвитку області. За прикладами далеко ходити не треба – Угорщина, де термальні та мінеральні води є візитівкою країни.
Під час спілкування із представниками санаторіїв, бізнесу, контролюючих структур, які дотичні до цієї сфери, наголосив на таких аспектах:
- Перш за все, як би це голосно не звучало – мінеральні води та інші надра належать народу України. Тому і контроль за їхнім використанням повинен здійснюватися українцями. Ми пропонуємо встановити на кожну свердловину електронний лічильник води, який в режимі онлайн передаватиме показання на систему SMART Закарпаття, де кожен українець зможе дізнатися скільки мінеральної води видобуто за конкретний день чи інший період.
- Звернувся із листом до голови державної служби геології та надр України щодо непоодиноких випадків створення бюрократичних перепон та занадто формалізованого підходу до розгляду клопотань суб’єктів підприємницької діяльності регіону стосовно ліцензування окремих видів користування надрами (термальні, мінеральні води, кам’яна сіль, природній газ тощо).
- Доручив провести аналіз, щодо зменшення дебету та мінералізації води на окремих родовищах із подальшими пропозиціями щодо виправлення цієї ситуації.
- Створення професійної Асоціації виробників мінеральних вод Закарпаття".

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00