Цьогоріч на Закарпатті будують втричі більше доріг, ніж у попередні 10 років – Президент

2020-09-26 09:24:14
Під час робочої поїздки на Закарпаття Президент України Володимир Зеленський проінспектував перебіг реконструкції автодороги державного значення М-24 Велика Добронь – Мукачево – Берегове – контрольно-пропускний пункт «Лужанка», яка відновлюється в межах Національної програми «Велике будівництво». 

Глава держави оглянув ділянку поблизу міста Чопа, яка буде завершена у жовтні. Загалом цьогоріч у Закарпатській області будується 370 км доріг, на 223 км з них вже зроблено верхній шар, вони відкриті для проїзду.
Як повідомив голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Олександр Кубраков, ключовий об’єкт «Великого будівництва» в області – дорога Н-09, яка пролягає від Львова через Івано-Франківськ до Мукачева. Цього року завершується оновлення дороги у трьох областях на 90% протяжності.
На Закарпатті траса проходить через районні центри, а саме міста Мукачево, Хуст, Тячів та Рахів. Майже завершені ремонтні роботи на ділянках від Мукачева до села Горбок, закінчено ремонт обходу міста Хуста, ділянки між містами Хуст і Тячів.
Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олексій Петров зауважив, що ремонт доріг державного значення сприятиме збільшенню притоку туристів у регіон. Крім того, поліпшиться проїзд до пунктів пропуску на кордоні, які також планується реконструювати та зробити сучаснішими й зручнішими.
«На мапі Укравтодору написано «Амбітний план». Я радий вітати закарпатців з тим, що цей амбітний план перетворюється на нашу реальність. 370 кілометрів доріг державного значення буде побудовано цього року. За 10 років у сумі було побудовано на Закарпатті 130-140 кілометрів доріг. Тобто за 10 місяців цього року буде в три рази більше побудовано, ніж за 10 років. Я вважаю, що це перемога і для нас, і для всіх закарпатців. Зупинятися на цьому ніхто не збирається», – сказав Володимир Зеленський.
Він зазначив, що за декілька років можна буде відновити всі дороги в області.
Станом на цей тиждень в Україні повністю зроблено 2022 км доріг. У лідерах – Закарпаття, де побудували 223,5 км. За планом Укравтодору, до кінця року повинні зробити 4200 км автошляхів по всій країні.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00