Станції екстреної медичної допомоги області сьогодні отримали нові «швидкі»

2020-10-23 09:26:06
5 спеціалізованих санітарних автомобілів екстреної (швидкої) медичної допомоги сьогодні передані до пунктів швидкої медичної допомоги в райони  області.

Олексій Петров, голова Закарпатської ОДА: 
«Ми продовжуємо нашу практику закупівлі швидких карет для пунктів надання екстреної медичної допомоги. У рамках тих пакетів, які були укладені закладами з НСЗУ, держава продовжує надавати допомогу для придбання необхідного обладнання, транспортних засобів. Зараз ми передаємо в територіальні громади 15 сучасних автомобілів. Цього року ми готові придбати ще 10 автомобілів в рамках цього пакету. Отже, цьогоріч це буде 25 автівок. 
Це приклад того, що держава створює можливості за рахунок пакету гарантованих медичних послуг, який законтрактований і підписаний закладом с НСЗУ, формувати фонд зарплати, купувати медобладнання і транспортні засоби. Це найкращий приклад того, що медична реформа працює.
Я був в районах області, бачив на власні очі, на чому доводиться перевозити хворих, важких хворих, і розумію, що це треба радикально змінювати. Сьогодні у нас є така можливість».
Фома Білинець, директор КНП „Закарпатський територіальний центр екстреної медичної допомоги”: 
«Ми багато часу працювали над цим питанням, знаю всю нагальну потребу у медичному транспорті, який нам потрібен в області. З введенням Держпрограми по розвитку екстреної медичної допомоги, і якраз в частині боротьби з пандемією COVID-19 є змога придбати такі сучасні карети швидкої медичної допомоги, які нададуть можливість на рівень вище надавати меддопомогу нашим громадянам. Це спільна наша робота, спільна позиція держави, міністерства, НСЗУ, обласної влади. Теперешній час демонструє, що наша служба – на передовій. Дякую за вашу роботу!».
Автомобілі закуплено за кошти, виділені НСЗУ комунальному некомерційному підприємству „Закарпатський територіальний центр екстреної медичної допомоги” Закарпатської обласної ради.
Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров оглянув автомобілі, їхнє спеціальне устаткування та медичне обладнання. 
Сьогодні новенькі «швидкі» попрямували у с.Барієво (Берегівська станція екстреної медичної допомоги), Великоберезнянську СЕМД, с.В.Ком’яти (Виноградівська СЕМД), Воловецьку СЕМД, с.Доробратово (Іршавська СЕМД), с.Дунковиця (Іршавська СЕМД), с.Ізки (Міжгірська СЕМД), с.В.Лучки (Мукачівська СЕМД), с.Горонда (Мукачівська СЕМД), с.Залуж (Мукачівська СЕМД), Перечинську СЕМД, с.Керецьки (Свалявська СЕМД), смт.Солотвино (Тячівська СЕМД), с.В.Добронь (Ужгородська СЕМД) та с.Липча (Хустська СЕМД).

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00