Ситуція щодо COVID-19 на Тячівщині загострюється - відбулось засідання місцевої ТЕБ та НС

2020-11-02 15:43:25
Сьогодні, 02.11.2020 відбулося засідання місцевої комісії ТЕБ та НС, в якому взяли участь: голова РДА Тімур Аверін, перший заступник голови Олександр Шеверя, голова райради Василь Каганець та ін. 

Насамперед відповідальний секретар комісії Василь Бокотей  ознайомив присутніх із протоколом  позачергового засідання Державної комісії ТЕБ та НС № 40 від 30.10.2020 р, відповідно якого Тячівський район з нинішнього дня переходить з "жовтої" в "помаранчеву" зону.  
Відтак, як підкреслив голова РДА Тімур Аверін, за результатами аналiзу  динамiки  захворюваностi ситуація щодо COVID-19 у нас з кожним днем загострюється. І якщо населення не дотримуватиметься карантинних заходів, існує велика ймовірність потрапляння району в червону зону. А на жаль, це не лише більша кількість хворих, а й запровадження більш жорстких обмежень.
Так, як інформував директор Тячівської КНП "Тячівська РЛ №1"  Федір Яринич станом на сьогодні в лікарні перебуває 64 ковідних хворих, 6 пацієнтів - у реанімації.  Щоденно застосовується в середньому 30 балонів кисню, і цього вже недостатньо.  Лікарня  фінансово не спроможна в повному обсязі забезпечити себе концентратом кисню та кисневою станцією, як це вимагається.  З приводу чого дирекцією було направлено відповідні звернення до галузевого та районного керівництва. Однак поки що отримали лише відповіді - рекомендації.    
Якщо ріст захворювання в районі не припиниться,  то лікарня не витримає навантаження, навіть із збільшенням передбаченого ліжкофонду до 200 місць.
А стримати поширення інфекції можливо лише свідомо дотримуючись карантинних обмежень. 
Відповідно комісією прийнято рішення посилити контроль за виконанням санітарно - епідеміологічних вимог серед суб'єктів господарської діяльності, в громадських місцях, умов самоізоляції  тощо. На території району діятимуть мобільні групи, які здійснюватимуть перевірки та профілактичні заходи. 
Очільник району  Тімур Аверін звертається до всіх мешканців Тячівщини дотримуватись карантинних вимог, насамперед, що стосується носіння засобів індивідуального захисту та соціальної дистанції. 
Бережіть себе і будьте здорові! 
 
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00