Міжвідомчий план взаємодії з протидії загрозам ускладнення дорожнього руху на автодорогах Закарпатської області в зимовий період

2020-11-04 07:58:31
На виконання п.9 протокольного рішення Штабу Укравтодору з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах загального користування державного значення
від 07.10.2020 та за результатами проведення 7 жовтня 2020 року командно-штабних навчань обласною державною адміністрацією спільно з обласними службами, організаціями та установами відкориговано (уточнено) Міжвідомчий план взаємодії з протидії загрозам ускладнення дорожнього руху на автодорогах Закарпатської області в зимовий період.
Міжвідомчим планом передбачено ряд заходів:
1. Щоденний обмін інформацією про стан дорожньої обстановки наступного змісту:
- погодні та дорожні умови в районі виникнення загрози зупинки руху автотранспорту;
- зведена інформація дорожніх господарств стосовно задіяної на ліквідацію стихії техніки та особового складу підприємств, наявні запаси фрикційних та пально-мастильних матеріалів;
- найближчі місця тимчасового відстою транзитного транспорту та наявна кількість машиномісць;
- ймовірні шляхи об’їзду та їх забезпеченість тимчасовими технічними засобами регулювання дорожнього руху (дорожні знаки, інформаційні панно, сигнальні конуси, шлагбауми тощо).
2. При отриманні повідомлення про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації прийняття рішення в межах своєї компетенції на приведення в готовність підпорядкованих підрозділів до роботи в режимі підвищеної готовності або до дій в режимі надзвичайної ситуації відповідно до попередньо розроблених Плані дій (інструкцій) з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.
3. Прийняття рішення щодо обмеження (припинення) руху на окремих ділянках доріг згідно затвердженого Порядку.
4. Письмове інформування установ і організацій області, наведених у додатку до Міжвідомчого плану, про прийняття та скасування рішень щодо обмеження руху.
5. Подання інформації про припинення руху на автодорогах до „Укравтодору”, якщо аварійно-рятувальні роботи, за попередньою інформацією, продовжуватимуться понад 1 добу.
 6. Забезпечення безперешкодного проїзду транзитного транспорту до майданчиків тимчасового відстою автотранспорту та інформування про це працівників управління патрульної поліції в Закарпатській області, ГУНП в Закарпатській області та управління ДСНС України в Закарпатській області.
7. Проведення детального огляду техніки, що рухається по території області до гірських перевалів, на предмет їхньої готовності до безаварійного, безперешкодного, безупинного їх подолання, наявності у водіїв автомобілів протиожеледних (протиковзкових) пристроїв, не перевищення маси вантажу, справності гальм, відповідності протекторів на шинах автомобілів тощо. При невиконанні водіями даних вимог така техніка направлятиметься в місця тимчасового відстою до усунення недоліків.
8. Виїзд на місце події мобільних оперативних груп для координації аварійно-рятувальних робіт та постійного інформування органів виконавчої влади про ситуацію у місцях автомобільних заторів.
9. Організація спостереження за розвитком обстановки, розвідка ділянок автодоріг та дорожніх споруд, де можливе виникнення НС.
10. Надання, за зверненням балансоутримувачів доріг, допомоги у буксируванні техніки, що застрягла у заторах.
11. Розгортання та забезпечення постійної роботи стаціонарних пунктів обігріву людей.
12. Розгортання та забезпечення належної роботи мобільних пунктів обігріву людей.
13. Проведення відповідної роз’яснювальної роботи із перевізниками щодо утримання від поїздок у період суттєвого ускладнення проїзду.
14. Прийняття рішення щодо тимчасового обмеження (припинення) пасажирських перевезень.
15. Доведення до учасників дорожнього руху інформації, у тому числі через ЗМІ, щодо умов проїзду на автодорогах областей, проведення роз’яснювальної роботи з населенням щодо дотримання правил дорожнього руху.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00