Вирішення проблеми черг вантажівок біля КПП «Ужгород-Вишнє Нємецьке» - обговорили у Закарпатській ОДА

2020-11-04 08:00:20
Представники Закарпатської ОДА разом зі словацькими дипломатами обговорили системне скупчення вантажного транспорту на автодорозі державного значення М-08 біля КПП. Однією з причин утворення черг вантажівок є затримка перетину кордону зі словацького боку.
Генеральний консул Словацької республіки в Ужгороді Павол Паніс сказав, що це зумовлено поломкою стаціонарної скануючої системи , яку використовують словацькі митники. Пан генконсул повідомив про те, що в нього відбулася розмова з президенткою фінансового управління Словацької республіки Даніелою Ключковою щодо цієї ситуації. Словацькою стороною буде проведено оптимізацію оформлення вантажівок з метою покращення пропускної здатності на КПП.
Також обговорили питання передачі електронної інформації про товари, бо наразі оформлення суміжною стороною здійснюється у паперовому вигляді.  Це питання можна вирішити підписавши двосторонню угоду, яка дозволить передавати інформацію в онлайн режимі. Павол Паніс сказав, що вивчить це питання.
Також було досягнуто домовленостей щодо проведення спільної міжнародної українсько-словацької двосторонньої наради найближчим часом з метою покращення умов перетину кордону великоваговим транспортом у міжнародному КПП «Ужгород – Вишнє Нємецьке».
Учасники зустрічі: перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба, Павол Паніс, генеральний консул Словацької Республіки в м. Ужгород, Даніель Цабан - консул з економічних питань Генерального консульства СР в м. Ужгород.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00